On trobem Patrimoni Unesco a Catalunya?Des de les pintures rupestres fins al conjunt arquitectònic de les esglésies romàniques de la Vall de Boí, passant pel tresor arqueològic de la Tàrraco romana o el monestir de Santa Maria de Poblet, Catalunya és plena d'espais catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco per la seva qualitat excepcional i la seva aportació al llegat de la cultura mundial. Hi ha diverses rutes que fan parada en aquestes joies culturals perquè les vegis, les entenguis i en gaudeixis.

 Un altre tipus de patrimoni que la Unesco ha decidit preservar són les tradicions catalanes. La Patum, antiquíssima festa celebrada a Berga des del segle XIV, o les impressionants torres humanes dels castellers, símbol del treball en equip, o les falles dels Pirineus catalans, unes cerimònies de foc d'origen ancestral, han estat reconeguts com a Patrimoni Immaterial per la Unesco. Fulleja el calendari de celebracions catalanes, tria'n una i dedica una jornada a viure alguna d'aquestes tradicions que teixeixen l'ànima cultural de Catalunya.

   Ara ja saps on trobar el Patrimoni Unesco català.

Catalunya és plena d’espais catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco per la seva qualitat excepcional i la seva aportació al llegat de la cultura mundial.

Rutes del Patrimoni Unesco destacades
Ex. Barcelona, Gelida