Ocell a la vistaRecorren milers i milers de quilòmetres fins arribar a l'hàbitat més desitjat, Catalunya. Cada any una gran quantitat d'espècies d'aus migren cap a terres catalanes durant les diferents estacions de l'any. En arribar es barregen amb les aus autòctones, fet que dona lloc a una gran riquesa ornitològica. Aquests ingredients converteixen Catalunya en un escenari atractiu per a l'observació d'aus que es pot gaudir amb les rutes existents pels diversos hàbitats.

  
Una de les destinacions preferides per les aus, i també pels aficionats al birdwatching, és el Parc Natural del Delta de l'Ebre (declarat Reserva de la Biosfera per la Unesco), que acull més de 300 espècies ornitològiques diferents. Són la meitat del total de les que existeixen a Europa. El parc disposa d'itineraris ornitològics equipats amb passeres, miradors i panells informatius. També hi ha servei de guies experts per acompanyar-te.


Diferents hàbitats per a les aus
Si per alguna cosa es caracteritza Catalunya és perquè compta amb espais naturals variats. Existeixen altres hàbitats aquàtics amb rutes d'observació com el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, punt clau per contemplar aus aquàtiques com l'esplugabous, l'agró roig i el martinet ros. Al Parc Natural del Cap de Creus, a banda dels ocells que s'observen a mar obert i prop dels penya-segats, també s'hi poden veure la merla blava, el còlit ros o la tallareta cuallarga. També tens rutes per observar les aus en hàbitats de muntanya, com el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici o el Parc Natural del Cadí-Moixeró, i en entorns volcànics com el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.


Rutes dedicades a una única au
Al marge dels recorreguts pels parcs naturals, existeixen també rutes dedicades a una espècie concreta, com la del Trencalòs o la de l'Àguila, que es fan per la serra del Montsec, o fins i tot rutes urbanites que et descobreixen les aus que habiten a Barcelona o a la seva rodalia.

  
Agafa els binocles i gaudeix de la diversitat ornitològica de Catalunya.

Catalunya és un escenari atractiu per a l’observació d’aus per la seva riquesa ornitològica, que es pot gaudir amb les rutes existents als diversos hàbitats.

Espais d’interès ornitològic destacats
Ex. Barcelona, Gelida