Com pots descobrir els Pirineus de Catalunya?Sense presses. Els Pirineus de Catalunya s'han d'assaborir amb deteniment. Situats a poc més d'una hora en cotxe de Barcelona, els Pirineus catalans estan plens de paratges naturals pintats amb els tons gris roca de cims que superen els 3.000 metres d'altitud, el verd intens dels boscos de pi o el blau cristal·lí dels estanys glacials que podràs contemplar seguint algunes de les moltes rutes disponibles.

Hi trobaràs set parcs naturals i un parc nacional, que podràs creuar seguint els itineraris que hi transiten. Als Pirineus catalans tens més de 1.000 quilòmetres de senders senyalitzats

La història dels Pirineus catalans
Recórrer els Pirineus de Catalunya és més que veure paisatges. Hi ha recorreguts que recuperen antics camins com els que comunicaven les diferents poblacions de la Val d'Aran o aquells que ens acosten al patrimoni romànic català. D'altres permeten visitar poblacions medievals com Besalú, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll, admirades per l'arquitectura medieval i, en el cas de les dues últimes, pels seus monestirs.

Tant és el mitjà de transport que triïs: tens rutes pensades per als amants del senderisme o a mida dels aficionats a la bicicleta. Com a opció original, sostenible o vintage, segons t'ho miris, fins i tot en tens alguna per fer en ruc. També a cavall. I en pots fer al llarg de tot l'any, inclús amb neu.

Quan vinguis a Catalunya, acosta't als Pirineus.

Hi ha recorreguts que recuperen antics camins com els que comunicaven les diferents poblacions de la Val d’Aran o aquells que ens acosten al patrimoni romànic català.

Rutes destacades pels Pirineus de Catalunya
Ex. Barcelona, Gelida