Buscant els grans genis catalans

Dins la maleta d'alguns grans genis s'hi guarda una part de Catalunya. Aquesta regió ha sigut per a ells bressol o terra d'acollida. Per entendre i descobrir com la seva obra i biografia es troben vinculades a Catalunya tens rutes que et mostren els espais que els van inspirar, on van créixer, o van viure i construir el seu refugi de creació.

Salvador Dalí, Joan Miró i el malagueny Pablo Picasso són tres dels genis universals que han quedat eternament vinculats al paisatge català a través de la seva obra. Segueix els seus passos des de Barcelona, on va néixer Miró i es va formar Picasso, fins als racons de la província de Tarragona on, ambdós, van crear algunes de les seves obres més memorables. I acaba en la Costa Brava, on va viure Dalí i va deixar una empremta inesborrable.


Molt més que Dalí, Miró i Picasso a Catalunya

El camí també es troba marcat per endinsar-se en el món d'altres celebritats de la cultura com els arquitectes Antoni Gaudí, Josep Puig i Cadafalch o Lluís Domènech i Montaner, el músic Pau Casals i els escriptors Josep Pla o Mercè Rodoreda. I encara n'hi ha més.

Tots ells tenen un racó de Catalunya dins la seva maleta, els hi fas un espai a la teva?

Per entendre i descobrir com la seva obra i la seva biografia romanen lligades a aquest territori tens rutes per descobrir els espais que van inspirar-los, on van créixer, on van viure i van construir el seu refugi de creació.

Rutes dels grans genis
Ex. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida