Espectacle de carrer a la sala hipòstila del Park Güell  (Imagen M.A.S.)Espectacle de carrer a la sala hipòstila del Park Güell (Imagen M.A.S.)

Ruta Gaudí per Barcelona

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Modernisme
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
A peu
Distància (km)
25
Municipis de pas
Barcelona
Localitats pas
Mas Guimbau, Mas Sauró, Rectoret, Santa Creu d'Olorda, Tibidabo, Vallvidrera, Planes, les
Marca Turística
Barcelona
Punts d'interès
La Pedrera, El Parc Güell, La Sagrada Família, Casa Vicens, Col.legi de les teresianes, Pabellons de la finca Güell, Torre Bellesguard, fanals de la Plaça Reial.
Consells
Portar calçat adient
Mapa
Descripció

A més de les obres d'Antoni Gaudí mencionades a la Ruta Modernista, que són totes les que trobem al barri de l'Eixample, hi ha altres obres interessants de l'arquitecte disperses per la ciutat.

La casa Vicens (carrer de les Carolines, 18-24), construïda entre 1883 i 1888, va ser el primer encàrrec important de l'arquitecte i està realitzada amb un estil historicista molt diferent de les obres posteriors. El col·legi de les Teresianes (1889-1894), al carrer de Ganduxer, 95-105, és una mostra de l'interès de Gaudí per l'art gòtic i les seves solucions estructurals.

Els pavellons de la finca Güell (1884), al número 7 de l'avinguda de Pedralbes, van marcar l'inici de la fructífera relació entre l'arquitecte i l'empresari Eusebi Güell. L'encàrrec consistia a construir dos edificis a l'entrada de la finca i la porta d'entrada, on va dissenyar un drac de ferro forjat.

Al Palau Güell (1886-1890), al carrer Nou de la Rambla, 3-5, l'arquitecte va posar en pràctica per primer cop algunes de les seves trencadores idees, que es poden veure sobretot en l'espaiós interior i en les solucions trobades per aprofitar la llum solar.

El Park Güell (1900) és lluny del centre de la ciutat, al barri del Guinardó, i va ser concebut com una ciutat-jardí residencial, però el projecte no va funcionar i actualment és un parc públic que sembla tret d'un conte de fades. Dins hi trobem la Casa-Museu, on va viure el mateix Gaudí.

Al peu de la muntanya del Tibidabo, al carrer Bellesguard, 16-20, es troba la casa Figueres, també coneguda com a torre Bellesguard (1900), on Gaudí va aplicar la seva visió a l'estil neogòtic català. També cal esmentar la porta de la finca Miralles (1901-1902), al passeig Manuel Girona, 55, o els fanals de sis braços de la plaça Reial, que l'Ajuntament va encarregar al jove arquitecte el 1878.

Situació

Coordenades GPS X: 2.17505, Y: 41.37994
Fotos