Parada del mercat de la Boqueria   (Imatges cedides per Gourmand Breaks)Parada del mercat de la Boqueria (Imatges cedides per Gourmand Breaks)

Ruta dels mercats

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Vi i gastronomia
Distància (km)
955
Mapa
Descripció

Els mercats són des de sempre una part molt important de la vida diària i alguns ja formen part de l’itinerari turístic.

Mercats de Barcelona: El més popular és la Boqueria, amb parades tan curioses com la d’insectes comestibles. Molt a prop de la Catedral, hi ha Santa Caterina, d’on destaca la teulada de mosaic de colors vius. O el de Sant Antoni, de gran valor arquitectònic i històric, i on els diumenges s’hi instal·la el mercat del llibre de vell. Val la pena fer la visita guiada que organitza l’Ajuntament de Barcelona.

Mercat de Vic: Es munta dimarts i dissabtes a la plaça Major porxada, i ja se’n parlava al 875. Però la cita anual és el Mercat del Ram, el Dissabte de Rams. El nom ve per les parades de palmes i llorers, decorats i treballats de diverses maneres.

Mercat de la Seu d’Urgell: Els dimarts i els dissabtes pel centre històric es munten més de cent parades on adquirir els productes més frescos. Tot plegat en un escenari que recorda l’època medieval.

Mercat de Sant Feliu de Guíxols: Al cor de la Costa Brava, patrimoni natural i arquitectònic, és aconsellable visitar la plaça del Mercat, on els pagesos dels afores de Sant Feliu venen els seus productes. Els diumenges al matí, també hi ha mercat al passeig.

Mercat de Torroella de Montgrí: Presidida pel castell de Montgrí, té un nucli antic format per carrers estrets i desordenats al voltant de les muralles, l’església parroquial i el Palau Reial. Els dilluns hi ha mercat a la plaça Major, punt de trobada de pagesos i ramaders de la comarca.

Mercat de Granollers: Documentat des del 1040, a la plaça de l’Oli, de les Olles i dels Cabrits, o la del Bestiar, del Gra o dels Porcs, ja desaparegudes, s’hi poden comprar productes de la comarca.

Mercats de Tàrrega, Artesa de Segre i Reus: A Tàrrega, els dilluns les parades del centre ofereixen fruites i verdures. A Artesa se celebra els diumenges, mentre que a Reus té lloc dilluns i dissabte.

Mercats setmanals: A Catalunya, cada població té el seu mercat setmanal. El de Sort, els dimarts, va ser concedit el 1818 per Ferran VII. També destaquen el de Reus, els dilluns i dissabtes al Mercat Central. Els dimecres i els dissabtes a Valls, i els dimarts al Masnou.

Compres medievals: La majoria tenen l’origen en l’edat mitjana. Per recordar-ho, algunes localitats celebren un cop l’any un mercat que recrea l’estètica i els productes d’aquella època. Destaquen els de Guimerà, Batea, Corbera de Llobregat, Peratallada o Montblanc, per la diada de Sant Jordi.

Situació

Coordenades GPS X: 2.16985361933285, Y: 41.387920346247
Fotos