Ruta de senderisme pel Ter.   (Consorci Alba-Ter)Ruta de senderisme pel Ter. (Consorci Alba-Ter)

Ruta del Ter. Del cim dels Pirineus a la Costa Brava

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
A peu, Amb bicicleta, BTT
Nivell de dificultat
Debutants, Iniciats
Municipis de pas
Roda de Ter, Torelló, Anglès, Camprodon, Cornellà del Terri, Girona, Gualta, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Serra de Daró, Setcases, Susqueda, Ultramort
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Setcases, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Camprodon, Borgonyà, Torelló, Roda de Ter, Sau, Susqueda, Anglès, Girona, Ultramort, Serra de Daró, Gualta, l'Estartit.
Mapa
Descripció

La Ruta del Ter que es proposa, de Vallter a les illes Medes, es pot fer en bicicleta o a peu, tot i que està pensada per ser una ruta BTT. Dividida en cinc trams, el primer va de Vallter a Ripoll seguint un riu que serpenteja per Setcases i Sant Joan de les Abadesses fins a Ripoll, on es pot visitar el monestir de Santa Maria. Després, el riu Ter s'escola per la plana de Vic, al nord de la comarca d'Osona. Aquest tram ens porta des de Borgonyà fins a Roda de Ter a través d'un desnivell molt pronunciat que té com a punt destacat les vistes que hi ha des de la carretera de la Clota, a Torelló. La tercera etapa inclou els pantans de Sau i de Susqueda, uns paratges impressionants que transcorren entre cingleres, amb el mite del bandoler Serrallonga present encara entre els alzinars. La quarta etapa recorre rectes suaus per la via verda del Carrilet d'Olot. S'inicia a Anglès i arriba fins a Girona, on val la pena endinsar-se en la història i la cultura de la ciutat, amagades en el preciós barri del Call Jueu. Finalment, el Ter segueix el curs cap a la zona boscosa de les Gavarres i el Montgrí, en un recorregut tranquil que permet contemplar els paratges del Baix Empordà i pobles com Ultramort, Serra de Daró o Gualta, fins a les aigües mediterrànies de l'Estartit.

Història i cultura del Ter

Per endinsar-se en el territori, els viatgers poden fer cinc rutes temàtiques que els permetran conèixer millor la història i la cultura que acompanyen el riu Ter. Aquestes rutes són: la literària, la d'inundacions històriques, la gastronòmica, la del patrimoni natural i la del patrimoni cultural fluvial.

Situació

Coordenades GPS X: 2.28416423923639, Y: 41.9999495560049
Fotos