El grup avança per carretera cap a Santa Susanna. (Fundació Turística Santa Susanna)  El grup avança per carretera cap a Santa Susanna. (Fundació Turística Santa Susanna)

Ruta de cicloturisme de carretera Santa Susanna-Turó de l’Home

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Esport
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb bicicleta
Distància (km)
129,70
Durada (h)
6:15
Municipis de pas
Santa Susanna
Marca Turística
Costa Barcelona
Mapa
Descripció

Itinerari:  Santa Susanna-Hostalric-Sant Celoni-Turó de l’Home-Santa Maria de Palautordera-Sant Pol de Mar-Santa Susanna

Una ruta de gran bellesa paisatgística que destaca per la dificultat que ofereix. El seu punt fort és l’arribada  al cim més alt del massís del Montseny: el Turó de l’Home.

Aquest itinerari, de llarga distància, recorre la serralada Litoral del Maresme, a Santa Susanna i Sant Pol de Mar, i la plana septentrional del Vallès Oriental, per la vall del riu Tordera, on travesses la població de Santa Maria de Palautordera. Aquí pots passar una estona agradable visitant l’església parroquial gòtica de Santa Maria i alguns edificis modernistes i noucentistes, com l’ajuntament i el centre cívic.

Al riu Tordera, que delimita els termes municipals de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera, hi destaca el Pont Trencat, de l'edat mitjana, que ha estat recentment remodelat.

Travessant el massís del Montseny arribaràs al Turó de l’Home, la muntanya més alta del massís, amb una alçada de 1.705,78 m sobre el nivell del mar.

Tot seguit, faràs la pujada a Collformic, el port de muntanya de la ruta, a 1.142 m d’alçada i amb pendents d’entre el 7% i el 12% durant uns 6 km.

Ja de baixada, cap al massís de les Guilleries, trobes un espai natural exuberant i únic com són els boscos de les Guilleries, de vegetació frondosa i grans extensions d’avets, roures, faigs, castanyers i alzines. Amagatall del temut bandoler Serrallonga, té un paisatge de llegenda, amb capelles, monestirs i castells de difícil accés com el castell de Montsoriu.

Després de les sinuoses carreteres a les Guilleries, la tornada cap al Maresme serà tot un passeig sense forçar les cames.

Dificultat: mitjana-alta
Condició física: 5 sobre 6
Tècnica: 3 sobre 6
Experiència: 6 sobre 6
Paisatge: 6 sobre 6

Situació

Coordenades GPS X: 2.70181796428291, Y: 41.6262959561919
Fotos