Revolts ràpids per donar emoció a la ruta. (Fundació Turística Santa Susanna)  Revolts ràpids per donar emoció a la ruta. (Fundació Turística Santa Susanna)

Ruta de cicloturisme de carretera Santa Susanna-Mataró-Sant Celoni-Santa Susanna

Rutes Turístiques

Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb bicicleta
Distància (km)
97,8
Durada (h)
4,5
Municipis de pas
Santa Susanna
Marca Turística
Costa Barcelona
Mapa
Descripció

Itinerari:  Santa Susanna-Sant Pol de Mar-Arenys de Munt-Mataró-Argentona-Llinars del Vallès-Sant Celoni-Arenys de Munt-Santa Susanna

L’itinerari avança per la costa, des de Santa Susanna fins a Sant Pol de Mar. En aquest punt abandones el litoral per dirigir-te a Mataró pel vessant de la serralada Litoral. Inicies la pujada cap a Arenys de Munt, de 8 km, amb pendents del 8%.

Continues pujant cap a Dosrius, on hi ha les ruïnes del castell de la població que està situat al cim d’un turó (a 246 m). Arribes a Mataró, la capital del Maresme, on pots fer una parada per relaxar-te al port, o bé fer una mica de cultura visitant la Casa Coll i Regàs, un edifici modernista creat per l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch.

Avances en direcció a Argentona i tornes a iniciar l’ascens, la pujada de Dosrius al Coll de Bordoi, de 3 km i amb pendents del 8%. Aquest coll és un dels principals accessos al Parc Natural del Montnegre i el Corredor.

Arribaràs a Llinars del Vallès, on si tens temps és molt recomanable visitar la casa de Can Bordoi, un antic mas modernista del s. XIII, restaurat i envoltat de jardins, boscos i camins.

Des d’aquí t'endinsaràs al Parc del Montnegre i el Corredor fins arribar a Sant Celoni. Aquesta població és una de les portes d’entrada del Parc Natural del Montseny, un dels pulmons verds de Catalunya. Per la pujada a Collsacreu, de 8 km i amb pendents també del 8%, rodaràs fins a Arenys de Munt, des d’on tornaràs al Maresme.

Dificultat: mitjana
Condició física: 4 sobre 6
Tècnica: 2 sobre 6
Experiència: 6 sobre 6
Paisatge: 6 sobre 6

Situació

Coordenades GPS X: 2.70181796428291, Y: 41.6262959561919
Fotos