Les millors vistes des de la carretera vora el mar. (Fundació Turística Santa Susanna)  Les millors vistes des de la carretera vora el mar. (Fundació Turística Santa Susanna)

Ruta de cicloturisme de carretera Santa Susanna-Lloret de Mar-Sant Hilari Sacalm-Santa Susanna

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Esport
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb bicicleta
Distància (km)
108
Durada (h)
5:10
Municipis de pas
Santa Susanna
Marca Turística
Costa Barcelona
Mapa
Descripció

Itinerari: Santa Susanna-Lloret-Vidreres-Santa Coloma de Farners-Sant Hilari Sacalm-Arbúcies-Hostalric-Tordera-Santa Susanna

En aquesta ruta, de dificultat mitjana, sortiràs de Santa Susanna per la carretera nacional amb voral ample.

Travessaràs el delta del riu Tordera i entraràs a la comarca de la Selva.

Abans d’arribar a Lloret de Mar, pujaràs a la urbanització Lloret Blau. Aquesta pujada de 3,5 km té pendents de fins al 16%. Un cop a Lloret, pots deixar la bici una estona i caminar pels camins de ronda (un de molt agradable és el que va de la platja de Lloret a la de Fenals), o si no vols anar gaire lluny, sempre pots descansar una estona als Jardins de Santa Clotilde, d’estil noucentista.

Sortint de Lloret aniràs cap a l’interior de la comarca. Cal remarcar que la carretera comarcal de Santa Coloma de Farners fins a Sant Hilari Sacalm està en mal estat i que s’ha de circular amb molt de compte.

La pujada a Sant Hilari Sacalm, de 26 km i amb pendents de fins al 10% és el darrer esforç abans d’arribar a aquest municipi, conegut com la vila de les cent fonts. Aquí pots visitar el Mas Serrallonga, casa del bandoler més famós de les Guilleries, o bé anar a prendre un bon got d’aigua mineral fresqueta a la taverna de l’aigua.

Tot seguit t'endinsaràs, en direcció a Arbúcies (una altre municipi ple de fonts),  pels frondosos boscos de les Guilleries, tan espessos i extensos que fa un segle i mig s’hi amagaven els bandolers com Serrallonga.

Un cop deixis la Selva, entraràs de nou al Maresme, i travessaràs Tordera  a la vora del Parc del Montnegre i Corredor. Un cop surtis de Tordera, tornaràs per la carretera nacional a Santa Susanna.

Dificultat: mitjana
Condició física: 4 sobre 6
Tècnica: 2 sobre 6
Experiència: 6 sobre 6
Paisatge: 6 sobre 6

Situació

Coordenades GPS X: 2.70181796428291, Y: 41.6262959561919
Fotos