Durant tres hores i 20 minuts gaudiràs d’unes vistes espectaculars. Patronat Municipal de Turisme de CambrilsDurant tres hores i 20 minuts gaudiràs d’unes vistes espectaculars. Patronat Municipal de Turisme de Cambrils

Ruta de cicloturisme de carretera Cambrils Mar i Muntanya

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Esport
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb bicicleta
Distància (km)
98,4
Durada (h)
3:20
Municipis de pas
Cambrils
Marca Turística
Costa Daurada
Mapa
Descripció

Itinerari: Cambrils–Mont-roig del Camp–Colldejou–La Torre de Fontaubella –Marçà–Falset–Coll de Falset–Porrera–Coll de la Teixeta–Duesaigües –Riudecanyes–Montbrió del Camp–Riudoms–Reus–Vila-Seca–Salou -Cambrils

Una ruta molt entretinguda que et porta a recórrer les terres vinícoles del Priorat i del Baix Camp. Durant tres hores i 20 minuts gaudiràs dels 98,4 km d’aquest recorregut, que ofereix unes vistes espectaculars.

Sortint de Cambrils en direcció a Mont-roig del Camp, s’inicia un ascens al primer port de muntanya de la ruta: el de Colldejou, de 12 km i un pendent mitjà del 4%, que obre les portes del Priorat.

A partir d’aquí el camí inicia un descens fins arribar a Marçà, on es comença, de nou, un ascens per assolir el segon port: coll de Falset, de 4 km i un pendent mitjà del 5%, amb unes vistes espectaculars de Porrera al fons. Des de Porrera s’inicia la pujada al tercer i darrer port de la ruta: el coll de la Teixeta, de 6 km i un pendent mitjà del 4%.

Un cop fet l’esforç paga la pena començar el descens fins a Duesaigües, una població envoltada de barrancs i amb atractius turístics com el castell d’Escornalbou, el carrilet de Vilamanya o l’embassament de Riudecanyes, on poder fer una parada.

D’aquí s’arriba a Montbrió del Camp i només queden uns 20 km de carretera favorable fins arribar a Vila-seca. Un cop a la costa, es recorren còmodament els 6 km de camí planer des de Salou fins a Cambrils.

Dificultat: mitja / 3
Condició física: 3 sobre 6
Tècnica: 3 sobre 6
Experiència: 6 sobre 6
Paisatge: 6 sobre 6

Situació

Coordenades GPS X: 1.05641877412488, Y: 41.0670526191604
Fotos