L’ermita de la Mare de Déu de la Roca, de Mont-roig, està integrada a la muntanya vermella de la Roca. (Oficina de turisme de Mont-roig del Camp)  L’ermita de la Mare de Déu de la Roca, de Mont-roig, està integrada a la muntanya vermella de la Roca. (Oficina de turisme de Mont-roig del Camp)

Ruta de cicloturisme de carretera Blava: Miami Platja-Mont-roig del Camp-L'Hospitalet de l'Infant- Miami Platja

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Esport
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb bicicleta
Distància (km)
89,79
Durada (h)
3:30
Municipis de pas
Mont-roig del Camp
Marca Turística
Costa Daurada
Mapa
Descripció

Itinerari: Miami Platja-Mont-roig del Camp-Pratdip-Llaberia-Gavadà-L’Almadrava-L’Hospitalet de l’Infant-Miami Platja.

Els primers quilòmetres d’aquesta ruta són molt fàcils. Des de Miami Platja fins a Mont-roig del Camp la ruta és planera.

Arribes a Pratdip, un municipi que pren el seu nom dels dips, uns gossos vampirs que segons la llegenda espantaven els traginers i atacaven el bestiar i que van desaparèixer durant el segle XIX. A l’entrada del poble hi ha un monument en honor seu.

Passat Pratdip, la ruta comença l’ascens pel camí de Vandellòs, una carretera sinuosa a uns 4 km d’aquest poble, i al final trobaràs l’ermita i santuari de Santa Marina, on hi ha una font d’on brolla aigua tot l’any.

Continua l’ascens fins a arribar al poblet de Llaberia per una carretera plena de corbes enmig del paisatge característic de la serra de Llaberia. Aquest poble de fesomia medieval, el més petit i més alt del municipi de Tivissa (680 m sobre el nivell del mar), ofereix unes immillorables vistes des del mirador de la Miranda (925 m) on es pot contemplar la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Perelló, Tortosa, els ports de Beseit i el Camp de Tarragona.

Hauràs de desfer camí, ja que el poble no té sortida, i seguir pel coll de Fatxes.

D’aquí ja iniciaràs el descens cap a Gavadà, i d’allà, a l’Almadrava. La ruta planera i l’ambient marítim t'acompanyaran des de l’Almadrava i l’Hospitalet de l’Infant fins a arribar a Miami Platja.

Dificultat: alta
Condició física: 5 sobre 6
Tècnica: 3 sobre 6
Experiència: 6 sobre 6
Paisatge: 6 sobre 6

Situació

Coordenades GPS X: 0.963227546550295, Y: 41.0840879765504
Fotos