Grup de ciclistes en plena ruta per la Costa Brava. (Oficina Municipal de Turisme de Blanes)   Grup de ciclistes en plena ruta per la Costa Brava. (Oficina Municipal de Turisme de Blanes) 

Ruta de cicloturisme de carretera Blanes-Sils-Santa Coloma-Blanes

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Esport
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb bicicleta
Distància (km)
153,7
Durada (h)
4:15
Municipis de pas
Blanes
Marca Turística
Costa Brava
Mapa
Descripció

Itinerari: Blanes-Sils-Sant Esteve-Santa Coloma-Blanes.

Aquesta ruta, de llarga distància, es pot convertir en tot un repte per a aquells que vulguin posar a prova la seva resistència. El seu circuit irregular, amb moltes pujades i baixades, promet canvis de ritme i s’ha d’estar molt en forma per poder completar-lo.

La primera visita, sortint de Blanes, és a Sils. Un lloc tranquil on pots fer un mos a la plaça Major. Per la carretera comarcal arribaràs a Anglès, on trobaràs el lloc ideal per descansar als jardins de can Cendra. Si no estàs cansat, pots fer una passejada pels carrerons medievals, plens d’arcades i vegetació.

Després comença el trajecte més costerut i amb pendent que et portarà directament a Sant Esteve de Llémena, d’on surten infinitat de rutes de senderisme que pots combinar amb la bicicleta, si vols.

De Sant Esteve, a les Planes d’Hostoles, a les valls de Cogolls i d’Hostoles, envoltades de cingles de més de mil metres d’alçada, i el volcà Puig Rodó. Aquesta vall forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Des de les Planes, enfilaràs una carretera amb revolts en direcció a Santa Coloma de Farners i seguiràs pedalant fins arribar a Blanes.

Dificultat: alta
Condició física: 4,5 sobre 6
Tècnica: 3 sobre 6
Experiència: 4 sobre 6
Paisatge: 4,5 sobre 6

Situació

Coordenades GPS X: 2.7904284861000916, Y: 41.67192087067857
Fotos