Ala del claustre del Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona.  (Imagen M.A.S.)Ala del claustre del Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona. (Imagen M.A.S.)

Romans, monestirs i Gaudí. Una ruta excepcional per la història i l’art

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Itinerari cultural
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb cotxe i a peu
Nivell de dificultat
Debutants
Durada (h)
3 dies
Municipis de pas
Vallbona de les Monges, Aiguamúrcia, Altafulla, Constantí, Montblanc, Mont-roig del Camp, Morera de Montsant, la, Riudoms, Tarragona, Vimbodí i Poblet, Siurana (Priorat)
Marca Turística
Costa Daurada
Punts d'interès
Aiguamúrcia, Altafulla, Constantí, Mont-roig del Camp, Riudoms, Montblanc, Siurana, Cartoixa d'Escaladei, Tarragona, Vallbona de les monges, Poblet.
Mapa
Descripció

Dia 1

La gran Tarraco
La muralla, el fòrum provincial, el circ, l'amfiteatre... són Patrimoni de la Humanitat des de 2000. Una visita indispensable que pots fer amb Auriga Serveis Culturals. I si ets a Tarragona el 23 de setembre, submergeix-te a les festes de Santa Tecla, declarades Festa Tradicional d'Interès Nacional: cercaviles, gegants, capgrossos, castellers... Diversió assegurada. 

Vila romana de Centcelles
A Constantí, a 6 km de Tarragona, pots visitar aquest monument clau de l'art paleocristià. Podràs veure el mosaic de cúpula de temàtica cristiana més antic del món romà. 

Vila romana dels Munts
Aquesta vila d'Altafulla es dedicava principalment a l'agricultura i conserva construccions bellament decorades. T'agradarà. 

Dia 2

La Ruta del Cister
Celebra'n els 25 anys d'història visitant-ne els tres meravellosos monestirs. Comencem pel monestir de Santes Creus, amb la sala capitular i el claustre gòtic; el monestir de Vallbona, un cenobi femení del segle XII, amb un temple i un claustre monumentals, i el monestir de Poblet, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, amb l'impressionant claustre i el panteó reial, on es troba la tomba del rei Jaume I el Conqueridor. 

Montblanc medieval
És un dels conjunts medievals més bells i més ben conservat de Catalunya. Segueix la ruta de l'Ajuntament. L'edat mitjana t'espera...

Llegendes de princeses
Siurana és un poble de conte amb un castell que va ser un dels últims reductes de la resistència musulmana a Catalunya. Turisme de Siurana ens ofereix una visita llegenda a llegenda. 

Dia 3

La cartoixa d'Escaladei
Del segle XII, va ser la primera cartoixa de la península Ibèrica. Visita amb Turisme del Priorat els claustres, l'església, el refectori i una cel·la reconstruïda. 

Joan Miró a Mont-roig
En el Centre Miró de Mont-roig del Camp coneixerem en profunditat la relació del pintor amb aquest poble i la gran influència que va tenir en la seva obra. 

La casa de Gaudí
A Riudoms visitarem la casa paterna d'Antoni Gaudí i descobrirem l'origen d'algunes de les pautes que van marcar la seva obra universal.

Situació

Coordenades GPS X: 0.820359483763629, Y: 41.1465558975041
Fotos