Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau.Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau.

Restaurants catalans a la carta

Introduccions

Nom
Restaurants catalans a la carta
DescripcióEts del que escullen destinació de vacances per tastar noves propostes gastronòmiques? Apunta a la teva agenda: propera escapada gastronòmica, Catalunya. Al panorama gastronòmic català conviuen els restaurants que aposten per una proposta creativa i innovadora amb els que preserven el patrimoni culinari tradicional, tot basat en la dieta mediterrània.

Restaurants amb estrella Michelin
Disposar d'una estrella Michelin és una carta de presentació immillorable, però a Catalunya hi ha restaurants que n'acumulen dues i fins a tres, com el Sant Pau, de la xef Carme Ruscalleda, o el Celler de Can Roca. Aquest és a més a més un dels millors restaurants del món segons la revista 'Restaurant'.

Cuina 'made in' Catalunya
T'agraden els canelons? I una botifarra amb seques o un trinxat de la Cerdanya? Són alguns plats de cuina tradicional catalana. El distintiu Cuina Catalana reconeix els restaurants amb una carta que inclou un 40% de receptes tradicionals catalanes. Per obtenir aquest reconeixement, els plats han d'estar elaborats amb productes de proximitat i de temporada.

Els Col·lectius de Cuina
Els Col·lectius de Cuina són grups de cuiners, de restaurants i també productors agroalimentaris que basen la seva proposta gastronòmica en una cuina autòctona, de proximitat i qualitat. Són un reflex de la varietat de la gastronomia catalana. Basen la seva promoció en el producte, la cuina i el territori, defensant a partir de les seves propostes i activitats els productes locals i els plats tradicionals catalans. N'hi ha més d'una vintena, a Catalunya.

Descans i bona taula als hotels gastronòmics
Si t'agrada combinar allotjament i gastronomia, decanta't pels Hotels Gastronòmics. Són establiments de fins a 60 habitacions, amb instal·lacions en les quals s'han mimat tots els detalls per garantir-hi el teu confort. A banda del menjar, el tracte proper que t'hi dispensaran és un altre dels seus secrets. Mentre duri la teva estada no caldrà que cerquis restaurants, tindràs la bona taula assegurada sense sortir de l'allotjament. Podràs degustar la cuina catalana, elaborada amb productes locals i altres amb denominació d'origen protegida o indicació geogràfica protegida.

Restaurants 'Km 0-Slow Food'
Bo, sa i just com a màximes. Els restaurants de Catalunya que segueixen la filosofia 'slow food' uneixen el plaer de menjar amb la responsabilitat, la sostenibilitat i l'harmonia amb l'entorn.

Tasta la cuina catalana de la mà dels nostres xefs.

 

Fotos