L'essència de la gastronomia catalana: els productes autòctonsCatalunya compta els ingredients de l'equació perfecta de la gastronomia: alguns dels millors cuiners del món, bones receptes i uns productes de qualitat. Volem presentar-te la matèria primera de la gastronomia catalana.

Productes de qualitat a la porta de casa
El rebost és una de les joies de la gastronomia catalana. La varietat de productes autòctons que s'hi guarden és espectacular, n'hi ha tant de mar com de muntanya, carns i peixos i verdures... I la qualitat és molt elevada. 

Un rebost que varia segons l'estació. El paisatge és un calendari amb les planes obertes. El visitant ho podrà comprovar en qualsevol dels mercats repartits en pobles i ciutats de Catalunya.

Distintius de qualitat
Per la seva excel·lència i personalitat, tenim molts productes que mereixen el distintiu oficial europeu de Denominació d'Origen Protegida (DOP) o d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Ambdós s'atorguen a productes típics arrelats a una regió que els proporciona un caràcter específic i un sabor inimitable.

Si vols tastar productes típics catalans i amb qualitat reconeguda, pots escollir entre els que tenen el distintiu oficial de Denominació d'Origen Protegida (DOP): com l'arròs del Delta, les diferents varietats d'oli, l'avellana de Reus, la pera de Lleida, la mantega i el formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya, la mongeta del ganxet i els fesols de Santa Pau. Entre els productes amb la distinció Indicació Geogràfica Protegida (IGP) hi figuren: la clementina de les Terres de l'Ebre, la patata de Prades, el calçot de Valls, el torró d'Agramunt, la vedella dels Pirineus catalans, el pa de pagès català, la llonganissa de Vic, el pollastre del Prat i la poma de Girona.

Amplia el teu llibre particular de receptes
Cada recepta té el seu moment. Tries un plat si ve la família a casa, un de ben diferent quan t'espera un sopar romàntic i un altre si et retrobes amb un amic. Sempre intentant sorprendre al comensal i passar una bona estona entaulats. De la cuina tradicional catalana en pots treure moltes idees. Les propostes conjuguen tradició culinària i productes de proximitat de qualitat. El moment per posar-les en pràctica ja és cosa teva. Uns fesols de Santa Pau amb bacallà com els veus per un sopar amb amics? El fricandó amb moixernons què tal per un dinar familiar? Amb l'escudella amb carn d'olla no hi ha debat: pels dies més freds de l'hivern vingui qui vingui.

La llista segueix, però no és millor que les descobreixis tu mateix?

Per fer bon menjar, cal un producte de qualitat. Uns tomàquets acabats de collir, un oli saborós o un peix fresc són clau per cuinar un plat d’èxit.

Denominació d’Origen Protegida i Indicació Geogràfica

Denominacions d’Origen del vi

Receptes tradicionals destacades
Ex. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida