La gastronomia amb història dels col·lectius de cuinaLa cultura i les arrels de Catalunya viuen en la nostra cuina. En cada cullerada d'una recepta catalana es desplega un univers històric sota el cel del teu paladar: hi ha el llegat de civilitzacions passades, la influència del clima en els ingredients, les tècniques de preparació que han passat de pares a fills... Preservar aquest llegat és el que intenten fer els col·lectius de cuina. Són grups de cuiners o de restaurants i, en alguns casos, també productors agroalimentaris que basen la seva proposta gastronòmica en una cuina autòctona, de proximitat i qualitat. A Catalunya en són més d'una vintena i estan escampats per tot el territori.

Els col·lectius de cuina et conviden a gaudir del plaer d'un bon àpat. Alguns preserven o promouen antigues receptes, d'altres recuperen velles tècniques en la preparació dels plats o els estris que s'utilitzaven en la cuina del passat.

Assaboreix la història catalana de la mà de les propostes gastronòmiques dels col·lectius de cuina.

A la cuina catalana hi són presents el llegat d’altres civilitzacions, el clima, el paisatge o les tradicions. Els col·lectius de cuina et conviden a descobrir-ho a través del receptari català tradicional.

Col·lectius de Cuina destacatsEx. Barcelona, Gelida