Catalunya, destinació enoturísticaEl vi i el cava formen part de la història de Catalunya. Cada copa conserva una petita part del passat, per això l'enoturisme a Catalunya és molt més que tastar vins: gaudeix de l'experiència de fer-ne un glop al costat de la vinya, de dormir a un celler, de fer un tractament de vinoteràpia o de passejar entre les vinyes en burricleta o en segway. Quan tornis a tastar el vi, reviuràs tots els records.

12 DO, 12 maneres d'entendre la vida al territori.
L'enoturisme a Catalunya té moltes cares, ja que és terra de contrastos: el paisatge agrícola del Priorat, on l'orografia en terrasses de llicorella obliga a cultivar petites propietats i fa que el vi tingui aquest gust tan peculiar; les vinyes retorçades per la tramuntana i vora el mar de la DO Empordà; el raïm cultivat a 1.000 metres d'altura a la Ruta del Vi de Lleida; o les vinyes del Bages, protegides per la solidesa de Montserrat. Hi ha 11 denominacions d'origen de vi i 1 de cava: són dotze maneres d'entendre la vida dins d'un territori, marcades pel paisatge.

Enoturisme per descobrir la cultura i el patrimoni
Descobreix també el patrimoni arquitectònic i cultural català a través de l'enoturisme. Coneixes les catedrals del vi? Les va batejar així l'escriptor Àngel Guimerà per la majestuositat i la semblança arquitectònica amb els temples religiosos. Són cellers dissenyats per alguns dels artistes més rellevants del Modernisme catalán.

Pots fer una ruta per visitar-les i combinar-la amb alguna altra activitat, ja que el territori és petit. En un mateix dia tens ocasió de conèixer la història d'aquests cellers de la Costa Daurada i, per exemple, fer un tast de vins amb els Pirineus com a teló de fons. La varietat de paisatges catalans és molt àmplia. O, fins i tot, pots visitar Barcelona i acostar-te a algun dels cellers que hi ha ben a prop de la capital catalana. Pots planificar jornades enoturístiques a mida.

Degusta el paisatge de Catalunya en una copa.

Descobreix el paisatge variat i el patrimoni cultural català a través dels més de 300 cellers que t’obren les portes per gaudir de l’enoturisme.

Zones i rutes enoturístiques pensades per a tu

Experiències enoturístiques

Denominacions d’Origen

Premis d’Enoturisme de Catalunya
Ex. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida
      Ex. Barcelona, Gelida