Catalunya, destinació enoturísticaEl vi i el cava formen part de la història de Catalunya. Cada copa conserva una petita part del passat, per això l'enoturisme a Catalunya és molt més que tastar vins: gaudeix de l'experiència de fer-ne un glop al costat de la vinya, de dormir a un celler, de fer un tractament de vinoteràpia o de passejar entre les vinyes en burricleta o en 'segway'. Quan tornis a tastar el vi, reviuràs tots els records.

12 DO, 12 maneres d'entendre la vida al territori.
L'enoturisme a Catalunya té moltes cares, ja que és terra de contrastos: el paisatge agrícola del Priorat, on l'orografia en terrasses de llicorella obliga a cultivar petites propietats i fa que el vi tingui aquest gust tan peculiar; les vinyes retorçades per la tramuntana i vora el mar de la DO Empordà; el raïm cultivat a 1.000 metres d'altura a la Ruta del Vi de Lleida; o les vinyes del Bages, protegides per la solidesa de Montserrat. Hi ha 11 denominacions d'origen de vi i 1 de cava: són dotze maneres d'entendre la vida dins d'un territori, marcades pel paisatge.

Enoturisme per descobrir la cultura i el patrimoni
Descobreix també el patrimoni arquitectònic i cultural català a través de l'enoturisme. Coneixes les catedrals del vi? Les va batejar així l'escriptor Àngel Guimerà per la majestuositat i la semblança arquitectònica amb els temples religiosos. Són cellers dissenyats per alguns dels artistes més rellevants del Modernisme catalá.

Degusta el paisatge de Catalunya en una copa.

Descobreix el paisatge variat i el patrimoni cultural català a través dels més de 300 cellers que t’obren les portes per gaudir de l’enoturisme.

Zones i rutes enoturístiques pensades per a tu

Experiències enoturístiques

Denominacions d’Origen

Premis d’Enoturisme de Catalunya
Ex. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida
      Ex. Barcelona, Gelida