L'oferta turística LGBT en Catalunya

L'Agència Catalana de Turisme vol fer la seva aportació al col·lectiu LGBT difonent els espais on es remarca el respecte a la llibertat de la persona i de tot el que ofereix Catalunya, un país que aposta per la diversitat i que va ser el bressol del moviment gai, lesbià i transsexual quan el 1970 es va constituir a Barcelona el primer grup clandestí de la nostra història.

La Generalitat de Catalunya va crear, per la seva banda, el Programa per al col.lectiu LGBT que, el 2011, es consolida com àrea administrativa en la seva estructura, amb el nom d'Àrea per a la igualtat de tracte i no discriminació de persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB)., adscrita a la Secretaria de Família.

Sitges va ser-ne pionera i, en poc temps, es va anar creant una important xarxa lúdica i comercial que avui en dia segueix funcionant plenament i que recull aquesta web.

La majoria dels hotels es declaren gayfriendly, per la qual cosa no s'ha fet un inventari de l'oferta d'allotjaments a la ciutat de Barcelona sinó que es ressenyen només els específicament LGBT i els membres de l'ILGTA (Associació Internacional e Viatges Gais i Lesbianes, en les seves sigles en anglès), mentre que sí que hi apareixen els de la resta de Catalunya.

Al portal www.lgbt.catalunya.com es destaquen, també, les associacions d'aquest col·lectiu i les seves webs per tal d'obtenir més informació sobre el moviment i les diverses festes que se celebren al llarg de l'any.


Ex. Barcelona, Gelida