Vols conèixer creadors d'experiències?


Què és més important, un bon raïm o un bon procés d'elaboració dissenyat per un enòleg professional? Com en el cas de la gastronomia, tan important és la matèria primera com qui la cuina. 

A Catalunya hi ha centenars de cellers que cuiden les seves vinyes i mimen el procés d'elaboració per oferir-te un vi de qualitat. Són creadors d'experiències perquè les gaudeixis.  

Amb aquest objectiu trien el millor raïm, el combinen, el planten a diferents altituds... Ho pots veure tu mateix amb una visita a qualsevol celler. Pots passejar entre vinyes, a peu, en bici i fins i tot en "segway". 

Després ve l'elaboració, la fórmula secreta que combina molts anys d'experiència i les innovacions tecnològiques que s'han introduït al món enològic. A més a més, molts d'aquests cellers estan fent una gran aposta per fer vins ecològics. Fins i tot biodinàmics, seguint els cicles de la lluna. 

Els cellers de Catalunya t'obren les seves portes perquè puguis viure experiències al voltant del vi: podràs participar en la verema, trepitjar el raïm com es feia abans, veure com es fermenta en cubs de pedra o en bótes de vi de roure, envasar-lo, posar-hi etiquetes i, evidentment, tastar-lo. A més, pots quedar-te  a dormir en molts d'aquests cellers i maridar el vi amb la gastronomia de la zona. 

Quan véns? Els cellers catalans t'esperen. Hi ha prop de 300 cellers visitables. Ja pots triar.

Cada celler té la seva recepta secreta per elaborar uns vins d'alta qualitat, amb aromes i sabors variats. A Catalunya n'hi ha centenars que cada dia treballen perquè gaudeixis de l'experiència de tastar el seu vi.Ex. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida