Tasta la cuina dels Hotels Gastronòmics i dels Col·lectius de Cuina


Catalunya és una terra de gran riquesa gastronòmica. Combina la cuina creativa i innovadora amb la més tradicional que la identifica i defineix.

Als Hotels Gastronòmics, establiments de petit format amb una oferta gastronòmica de proximitat, hi trobareu un tracte proper i familiar, en un allotjament confortable i de qualitat amb una gastronomia que tracta de conservar la personalitat, la identitat i els productes del territori.

La proposta gastronòmica d’aquests Hotels compta amb gran representació de plats de cuina catalana elaborats amb productes de la terra i productes amb Denominacions d'Origen Protegides i Indicacions Geogràfiques Protegides.

En la preservació de les arrels de la cuina catalana i la promoció dels productes autòctons també hi juguen un paper molt important els col·lectius de cuina (cuiners i cuineres, agrupacions de restaurants i, en alguns casos, també productors agroalimentaris), que a Catalunya són més d’una vintena. Escampats per tota la geografia catalana, aquests col·lectius de cuina et conviden a gaudir del plaer d’un bon àpat i aposten per la cuina del territori, de proximitat i qualitat.

Alguns d'ells preserven o promouen antigues receptes, d’altres recuperen velles tècniques en la preparació dels plats i els estris que s’utilitzaven en la cuina del passat.

Aprofita l'oportunitat de visitar els mercats alimentaris, tant els municipals com els que es fan setmanalment a la majoria de pobles de Catalunya. Allà podràs trobar matèria primera de qualitat i autòctona. No et pots perdre les patates de Prades, la mongeta del ganxet, l’oli de Siurana, els calçots de Valls, l’arròs del Delta de l’Ebre, la llonganissa de Vic o els formatges de l’Alt Urgell. Aquesta és només una petita mostra... però n’hi ha molts més.

Et convidem a fer un tast de Catalunya.

Quan visitis Catalunya no perdis l'oportunitat d'allotjar-te a un Hotel Gastronòmic i tastar la seva gastronomia tradicional i la que els col·lectius i associacions de cuina treballen per preservar.

Hotels Gastronòmics destacats

Col·lectius de Cuina destacats
Ex. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida