Descobreix Catalunya a través dels seus vins

T'agrada el vi? Segur que has compartit moments alegres amb uns amics al voltant d'una copa de vi o hi has acompanyat un dinar especial. L'enoturisme et permet conèixer un país a través del seus vins. Els de Catalunya són de qualitat i molt variats, tant que hi ha onze denominacions d'origen (DO), a més de la DO del cava, el reconegut internacionalment vi espumós de Catalunya, amb la capital situada a Sant Sadurní d'Anoia.

L'experiència de tastar-los en el seu lloc d'elaboració et permetrà entendre com la Mediterrània, el sol i el paisatge variat han influït en el seu cos, en la seva aroma i en el seu sabor.

Una gran varietat de vins per tastar
Si proves els vins del Priorat, que estan entre els més reconeguts internacionalment, apreciaràs el gust singular que hi dóna la terra de llicorella. Si vas fins a Gratallops, podràs fer una volta entre vinyes en bicicleta elèctrica. Serà molt divertit si vas amb amics. I quan acabis, aprofita per fer un pícnic amb productes de la zona. 

Altres vins d'interior són els dels Costers del Segre, on les vinyes creixen al costat del riu Segre. Si pots, acosta't fins a un celler que té les vinyes a 1.000 metres d'alçada i on fermenten el vi en cubs de pedra del segle XII. Els vins que podràs tastar són d'una gran complexitat aromàtica.

Si vols tastar un vi de la DO Conca de Barberà és recomanable que sigui un rosat, ja que tenen molta qualitat i es fan amb la varietat de raïm trepat. Si tens l’oportunitat, tasta un vi de la DO Pla de Bages, amb molta frescor, d'amable concentració, produït al costat de Montserrat. I si t'acostes fins als Ports de Beseit, val la pena anar-hi: podràs tastar els vins blancs de la DO Terra Alta, elaborats amb una garnatxa que creix en valls de difícil accés.

Vins banyats per la mar Mediterrània
Si vols practicar l'enoturisme al costat del mar, barrejant el peix i marisc de la costa amb el vi, tens a la teva disposició una àmplia varietat. Una de les DO és la d'Alella, la més petita. Són sis cellers a tocar de Barcelona que produeixen un vi blanc que combina amb un bon àpat.  Una altra denominació és l’Empordà, a la Costa Brava. Té tant vins blancs com negres, però són especialment reconeguts pels dolços, ideals per acabar un bon menjar. A la zona de l'Albera, les vinyes creixen entre aquest massís, el del Cap de Creus i els Aiguamolls de l'Empordà i això impregna de sabor els seus vins. 

La DO de Tarragona, en canvi, es destaca pels seus vins de licor (la mistela, el moscatell, el vi ranci...). I si t'acostes al Penedès, a poca estona de Barcelona podràs veure les vinyes de xarel·lo, una varietat de raïm que aguanta bé el sol i la sequera. Si et ve de gust, et poden ensenyar a podar els ceps.

Aprofita l'oportunitat d'entrar en qualsevol celler. T'obriran encantats la porta. Els vins catalans et seduiran.

L'enoturisme et permet conèixer un país a través del seus vins.

Descobreix Catalunya a través dels seus vinsEx. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida