Què té Catalunya per inspirar genis universals?A l'univers cultural català, museus, galeries, literatura, arquitectura... orbiten al voltant dels genis universals. Eren sublims en disciplines diferents, compartien haver nascut o viscut a Catalunya i, sobretot, haver-hi deixat per sempre l'empremta de la seva creació.

Els pinzells de Salvador Dalí van posar color al món dels somnis. També oníriques podien resultar les composicions musicals de Pau Casals, algunes convertides en referents de pau. Com Guernica, que era simplement el nom d'un poble fins que Picasso en va fer un crit cubista de denúncia contra el terror de les guerres. Arrelat al paisatge de Mont-roig, Joan Miró el va integrar a la seva obra, combinat amb els objectes quotidians, amb una expressió plàstica no adscrita a cap moviment determinat. Josep Pla, en canvi, va explorar els límits de l'adjectivació. En un camp molt diferent, tot i que guiat per les mateixes inquietuds de descoberta, destacava Antoni Gaudí amb la seva arquitectura orgànica.

Conèixer millor les seves creacions et descobriran la seva personalitat. En alguns casos, hi entraràs literalment, com als edificis modernistes de Domènech i Montaner o Puig i Cadafalch. Els quadres, els llibres, les escultures, prendran un nou sentit quan passegis, vegis, toquis i sentis els racons que els van inspirar o les llars on van créixer els seus autors. Saps per què Catalunya que ha inspirat tants genis universals?

Visitar Catalunya et servirà per conèixer directament les millors creacions dels seus genis.

Vols saber més coses dels genis universals?

Visita els seus museus
Ex. Barcelona, Gelida