Pobles amb encantCatalunya té la capacitat de sorprendre't a qualsevol racó. Per aconseguir-ho tenen un paper fonamental els pobles amb encant, petites viles de menys de 2.500 habitants o fins a 1.500 en el seu nucli històric, que semblen acabades de sortir d'una postal. T'esperen al llarg de tota la geografia catalana, tant a la costa com a l'interior.

El magnetisme d'aquests pobles comença per l'atractiu estètic i arquitectònic: han plantat cara a l'urbanisme contemporani i als seus carrers s'hi conserva una arquitectura homogènia i harmònica. El seu nucli antic és autèntic, salvaguarda l'essència original amb elements decoratius i dissenys típicament regionals i locals. A més de vetllar per la tradició arquitectònica, preserven l'entorn natural que els envolta.

 També acullen algun Bé Cultural d'Interès Nacional, així com una bona infraestructura turística per acollir visitants curiosos que vulguin explorar els pobles amb encant catalans. Tu n'ets un? Així, t'interessa saber que a la vila mateix o molt a prop, a menys de deu quilòmetres a la rodona, hi trobaràs oferta d'allotjament i restauració, comerç, empreses que organitzen activitats o oficines d'informació perquè no se t'escapi cap detall. No et perdis les festes populars, els mercats setmanals i artesans que hi organitzen.

 Aquests pobles t'enamoraran per la seva bellesa i ben segur que gaudiràs quan et perdis passejant pels seus carrerons. Quin poble esculls?


Al magnetisme estètic i arquitectònic, els pobles amb encant de Catalunya hi sumen una bona infraestructura turística per acollir visitants curiosos com tu.