Ciutats i viles amb caràcter de CatalunyaSi alguna cosa les caracteritza, és la seva personalitat. A Catalunya hi ha moltes ciutats i viles amb caràcter. Saps què les defineix? Tenen personalitat pròpia, amb una població d'entre 10.000 i 50.000 habitants, són molt actives culturalment, t'ofereixen un munt de propostes i destaquen per algun tret especial.

Ciutats on es respira la història
T'agrada recordar fets històrics? Aquestes ciutats són un gran banc de records on endinsar-te en un viatge al passat. La història i també la cultura són dos dels trets que defineixen la seva personalitat. Tenen una quantitat significativa de Béns Culturals d'Interès Nacional, així com tradicions i festivitats rellevants que fan bandera del seu caràcter històric i cultural. S'hi organitzen activitats per a tothom i s'esforcen per donar-les a conèixer, així com per fer bandera dels racons més bonics del municipi. Algunes combinen una marcada petjada històrica amb dos ingredients més: la gastronomia catalana de qualitat o una forta tradició vitivinícola.

Un bon plat a taula
Si ets dels que es mouen pel gust de la bona gastronomia o el tast d'un bon vi, no et perdis la visita a aquelles que fan de la gastronomia i el vi la seva raó de ser. L'oferta d'allotjament i restauració és dinàmica i, sobretot, t'obrirà les portes a la cuina tradicional catalana posant-te a taula plats típics elaborats amb productes de la terra i de proximitat. Tot regat amb vins elaborats en les denominacions d'origen del territori.

Molt creatives
Tenen esperit creatiu inquiet. Són ciutats acollidores, inspiradores, que estimen i fomenten la creació artística i s'esforcen perquè els més creatius s'hi trobin com a casa. A més de la seva personalitat creativa, són ciutats compromeses amb el respecte al medi ambient i han engegat polítiques destinades a fomentar el reciclatge i l'ús responsable dels recursos naturals.

Acosta-t'hi, el seu caràcter no et deixarà indiferent.

Si vols descobrir l’essència de Catalunya, de la seva cultura, la seva tradició i la seva gent, has de marcar en la teva ruta alguna de les seves ciutats amb caràcter.

Ciutats i viles amb caràcter destacades