Ciutats connectades amb trens d’alta velocitatEls desplaçaments en tren són un atractiu més de qualsevol viatge. Les mítiques màquines de vapor obrint-se pas entre muntanyes i travessant ponts per sobre dels rius formen part de l'imaginari popular. Els trens d'alta velocitat (TAV) catalans han recollit aquesta essència romàntica i l'han modernitzat. Com? No hi ha vapor, però els tràvelings a través de paisatges espectaculars segueixen i els temps dels trajectes s'han escurçat considerablement. Descobreix Catalunya en tren.

Ciutats AVE catalanes
Per agafar un tren d'alta velocitat només cal que t'acostis a alguna de les Ciutats AVE de Catalunya, que formen part de la xarxa ferroviària espanyola d'alta velocitat. Són cinc: Barcelona, Lleida, Tarragona-Reus, Girona i Figueres-Vilafant. Estan connectades amb les principals capitals espanyoles i són la teva porta d'entrada més ràpida a Europa.

Rapidesa i accessibilitat entre les Ciutats AVE
El tren d'alta velocitat comunica les principals capitals europees en temps rècord. Per exemple, Barcelona i Girona estan a menys de 40 minuts, de Barcelona a Lleida tens una hora de trajecte, mentre que a París hi arribes en poc més de 6 hores des de la capital catalana. Aquestes només són algunes mostres del ventall d'interconnexions que et proporcionen les Ciutats AVE.

Els dies donen per a més quan et mous en tren d'alta velocitat
A tots aquests avantatges hi has de sumar l'elevada freqüència de pas dels trens d'alta velocitat. Pots llevar-te a les nou del matí a Tarragona, descobrir tranquil·lament les restes romanes, dinar un bon arròs a peu de platja, agafar un tren d'alta velocitat a les quatre de la tarda i plantar-te en menys de 40 minuts a Barcelona. Encara et quedarà tota la tarda per visitar la Sagrada Família o fer una mica de 'shopping', tu decideixes.

Quan visitis Catalunya en tren, comprovaràs que les distàncies dels trajectes s'escurcen.

El tren d’alta velocitat comunica les Ciutats AVE entre elles i amb les principals capitals europees en temps rècord.
Ex. Barcelona, Gelida