Catalunya amb ritme: esdeveniments musicalsEls esdeveniments musicals marquen el compàs del calendari cultural català. L'arxiconeguda música pop-rock, l'electrònica, la música clàssica o els sons més tradicionals prenen l'escenari musical (enllaç a l'agenda musical del catalunya.com) al llarg de l'any. Òpera, música clàssica i altres gèneres musicals ocupen els escenaris dels grans auditoris catalans.

Tens ganes d'anar de festival?
Catalunya és terra de festivals musicals, alguns de prestigi mundial. Des del 1995 el Primavera Sound està marcat en vermell a l'agenda dels seguidors internacionals de la música pop i rock. Per als aficionats a la música electrònica i la creació digital l'assistència al Sónar és un bàsic de la seva agenda musical. El bon temps de l'estiu permet la celebració a l'aire lliure de festivals destacats, com el Festival de Cap-Roig, el de Peralada, el de Porta Ferrada o el dels Jardins de Pedralbes, que compten amb la presència d'estrelles internacionals de la música.

Música clàssica
El Vendrell, la terra de Pau Casals, un dels violoncel·listes i directors d'orquestra més rellevants de la història, és una parada regular dels millors intèrprets i directors d'òpera i música clàssica, així com d'orquestres internacionals. El festival de música clàssica porta el seu nom.

Per als amants de Schubert, Vilabertran organitza a l'agost la Schubertíada en un espai tan acollidor com el monestir de la vila empordanesa. I per als amants de la música clàssica i l'arquitectura, els monestirs de la Ruta del Cister ofereixen un cicle de concerts els mesos de juliol i agost. No et perdis l'oportunitat d'acostar-te als Pirineus i gaudir del Festival de Música Antiga dels Pirineus.

Fora de l'estiu, les melodies clàssiques sedueixen els amants de la música clàssica en escenaris tan simbòlics com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana o l'Auditori.

La tradició
La sardana s'ha convertit en el símbol de la identitat catalana des de mitjans del segle XIX. Però la música tradicional és molt més àmplia. Té exemples tan destacats com el Llibre Vermell de Montserrat, passant pels balls i músiques tradicionals, les havaneres amb origen en les travessies dels soldats catalans que anaven a lluitar a la Cuba del 1898, els cors de Josep Anselm Clavé, entre els quals destaca l'Orfeó Català, o fins i tot la rumba catalana.

Catalunya sona, sent la seva melodia.  

Des de la música popular fins al pop-rock, des de les sardanes i havaneres a la platja fins a les millors orquestres internacionals al Palau de la Música Catalana o les òperes del Liceu. Catalunya té ànima musical.

Grans festivals musicals

Grans escenaris musicalsEx. Barcelona, Gelida