Catalunya accessible per a tothomCatalunya compta amb amb experiències accessibles per a tothom. Muntanya, platja o ciutat, tu esculls. A l'entorn que prefereixis hi tens propostes adaptades per a tothom.

Natura sense barreres
Al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici la natura es presenta i l'aigua n'és la principal protagonista, amb més de 200 llacs. Les rutes de senderisme adaptades et permetran descobrir-lo i descansar en el seu entorn natural. D'altres parcs naturals catalans, com el del Delta de l'Ebre, la Zona Volcànica de la Garrotxa o els Aiguamolls de l'Empordà també t'ofereixen installacions adaptades.

Gaudir de la platja és fàcil
 Més enllà de la muntanya, seria una llàstima no gaudir de la gran quantitat de quilòmetres de costa i bon temps, no? Això només succeirà si prefereixes la muntanya al mar. A Catalunya trobaràs moltes platges adaptades, algunes amb serveis d'assistència al bany com ara cadires amfíbies, que faciliten el desplaçament per la sorra i permeten banyar-se amb total seguretat.

Quin esport t'agrada?
Bona part de les estacions d'esquí catalanes dediquen cada vegada més esforços per adaptar les seves infraestructures perquè tothom pugui gaudir dels esports d'hivern. Però també pots gaudir d'altres activitats esportives. El Parc Olímpic del Segre incorpora la tecnologia més avançada per practicar el piragüisme adaptat a aigües tranquilles.
Pots sobrevolar Catalunya en globus, fer hípica, rutes en bicicleta pels més de 150 km de vies verdes, o caminar per senders accessibles. Un exemple: el Camí de Sant Jaume, que en territori català presenta 400 quilòmetres de rutes, té àudio-signoguies que incorporen la llengua de signes i subtitulació en tres idiomes per facilitar l'accés a la informació a les persones sordes.

Cultura accessible
Installacions culturals de referència com la Sagrada Família d'Antoni Gaudí, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el Museu d'Història de Catalunya o el Teatre-Museu Dalí són accessibles per a tothom. El nivell d'adaptació dels espais varia i, per exemple, tenen des d'ascensors i plataformes per salvar desnivells a l'edifici fins a informació en braille, signoguies, maquetes i elements tàctils i préstec de cadira de rodes.

Mou-te amb llibertat
La major part de les infraestructures públiques o privades s'han adaptat o bé tenen plans de millora per facilitar l'accés, el pagament i la validació de tiquets per tal de garantir la llibertat de moviment a l'usuari. Així, tothom pot gaudir del tren, el metro i l'autobús en totes les capitals catalanes que disposen d'aquests serveis de transport. En algunes poblacions també trobaràs taxis adaptats.


Catalunya compta amb experiències accessibles per a tothom.

Apartaments turístics
Ex. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida
      Ex. Barcelona, Gelida