Catalunya hi posa els senders, tu les botesCatalunya és camí: rutes per la natura, paisatges espectaculars i vies amb molta història. Tens a la teva disposició una xarxa de 5.000 quilòmetres de camins i senders de llarg recorregut (GR), així com també 4.000 més de petit recorregut i senders locals.

Un paisatge variat per recórrer amb qui vulguis
Si practiques el senderisme, podràs creuar Catalunya de nord a sud i d'oest a est, del Pirineu occidental al Cap de Creus... I gaudiràs d'un paisatge excepcional i únic. Si véns amb la família, els amics, la parella... ho tindràs difícil per triar-ne un. Però ja hi tornaràs per fer-ne un altre.

El Camí de Sant Jaume i el Camí Ignasià a Catalunya
Per començar a fer boca, tens un camí ple de tradició i espiritualitat: el Camí de Sant Jaume et porta des de la Catalunya interior fins a connectar amb les rutes aragoneses.

Un altra proposta d'origen espiritual però que permet retrobar-se amb la natura i desconnectar de la rutina és el Camí Ignasià. Allunya el caminant de la gran ciutat i l'endinsa en el recorregut que va fer sant Ignasi des del País Basc fins a Catalunya. No cal fer tot el camí: pots triar alguna de les etapes en territori català que uneixen Fraga, Lleida, Palau d'Anglesola, Verdú, Cervera, Igualada, Montserrat i Manresa.

Rutes pels parcs naturals
Si prefereixes la natura més autèntica i més conservada, pots triar les rutes pirinenques dins del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, com la Ruta Carros de Foc o algun dels itineraris accessibles per a tothom. També pots escollir entre fer la Ruta de la vall dels Voltors, al parc natural de l'Alt Pirineu, o visitar el parc del Cadí-Moixeró i pujar a l'emblemàtic Pedraforca.

Pots fer senderisme entre els volcans de la Garrotxa i arribar als aiguamolls de l'Empordà. Podràs conèixer monestirs patrimoni de la humanitat a la ruta del Cister a Tarragona i pujar a la muntanya màgica de Montserrat.

Tens ganes de caminar? A què esperes per començar la teva ruta?

Si practiques el senderisme, podràs creuar Catalunya de nord a sud i d’oest a est, del Pirineu occidental al Cap de Creus... Escull una ruta.
Ex. Barcelona, Gelida