Busques on gaudir de la natura?Tardor, hivern, primavera, estiu... La natura a Catalunya es viu i s'experimenta amb activitats, rutes i atractius durant els 12 mesos de l'any.

Fauna en el seu hàbitat natural
A casa nostra hi ha mamífers, rèptils, amfibis, insectes i molta altra fauna i flora per descobrir i estudiar. Pots conèixer els animals lliures en el seu hàbitat natural, posar un peu a casa seva en companyia d'un expert i observar la seva fascinant rutina. És la poderosa màgia que tenen les muntanyes, els prats, els boscos, el mar i els seus habitants.

Mar i muntanya... tota la varietat de la natura a Catalunya
La natura pobla gairebé tots els racons de Catalunya. Ho fa en forma de cim, de praderia de posidònia, d'aiguamoll o de fageda... També a pocs minuts de les principals ciutats trobaràs autèntiques joies naturals, algunes en forma de parc natural.

18 parcs naturals
Sabies que més del 30% del territori està protegit per preservar l'ecosistema natural? Catalunya és parada obligada per als amants dels parcs naturals. En tenim 18, entre els quals es troba l'únic Parc Nacional de Catalunya, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que compta amb una flora i una fauna molt riques: l'habiten més de 5.000 espècies diferents, gairebé 200 estanys i unes cingleres imponents.

Quatre tresors per als ornitòlegs
Si el que t'agrada són els ocells, quatre dels espais més importants de tot Europa per practicar-hi l'ornitologia són a Catalunya. Són el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Delta de l'Ebre, els Espais Naturals del Delta del Llobregat i els Aiguamolls de l'Empordà. Disposen de tot el que cal per observar els ocells: miradors, aguaits, passeres accessibles per a tothom... Com que són a la costa, tots tres són punts d'aturada en les rutes migratòries de les aus. Això fa que se n'hi puguin veure moltes espècies.

Respecte per la natura
Sostenibilitat i natura són dos conceptes que van de la mà. El turisme de natura o ecoturisme et convida a gaudir, observar i conèixer els valors i recursos d'aquests espais naturals d'una manera responsable i respectuosa. És una aproximació respectuosa amb l'entorn i el medi ambient.

La natura t'espera a Catalunya.

Més del 30% del territori de Catalunya està protegit per preservar l’ecosistema natural.

Parcs Naturals de Catalunya

Espais d'interès ornitològic
Ex. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida
      Ex. Barcelona, Gelida