Accessibilitat

Garantir la igualtat de drets de les persones discapacitades per construir una societat plural i respectuosa és un dels objectius de l’Agència Catalana de Turisme. Per això el territori català compta amb desenes de destinacions que ofereixen un ampli ventall de recursos turístics adaptats.
Per tal que tothom pugui gaudir de la riquesa del patrimoni cultural català, dels paisatges singulars, i d’una gastronomia estimada mundialment, la majoria dels establiments i transports públics estan adaptats per a persones amb cadires de rodes o amb mobilitat reduïda.

També estan adaptats els museus i els parcs naturals, a banda d’una àmplia oferta d’esport accessible: a Catalunya ningú que vulgui practicar turisme actiu i de natura queda exclòs per raons d’accessibilitat. Per exemple, la recuperació del tram català del camí de Sant Jaume s’ha fet pensant en les persones discapacitades, i moltes platges del nostre litoral disposen de l’equipament necessari perquè tothom pugui gaudir del mar.

Per altra banda, els discapacitats sensorials també compten amb una oferta adaptada a les seves necessitats, principalment per part dels museus catalans que ja ofereixen audiosignoguies en diversos idiomes, a banda de les maquetes tàctils de bona part de l’obra de Gaudí.


Ex. Barcelona, Gelida
    Parc Natural massís del Montseny Fogars de Montclús / Costa Barcelona http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/visiteu-nos/els_parcs_de_catalunya/montseny/    p.montseny@diba.cat    938 475 102
    Carretera 5119 km 2,5. Fogars de Montclús 08470
    El massís del Montseny és Parc Natural i Reserva Mundial de la Biosfera. El coronen cims com el Turó de l'Home (1.706 m) o el Matagalls (1.697 m), i acull un patrimoni natural i cultural molt ric.