Accessibilitat

Garantir la igualtat de drets de les persones discapacitades per construir una societat plural i respectuosa és un dels objectius de l’Agència Catalana de Turisme. Per això el territori català compta amb desenes de destinacions que ofereixen un ampli ventall de recursos turístics adaptats.
Per tal que tothom pugui gaudir de la riquesa del patrimoni cultural català, dels paisatges singulars, i d’una gastronomia estimada mundialment, la majoria dels establiments i transports públics estan adaptats per a persones amb cadires de rodes o amb mobilitat reduïda.

També estan adaptats els museus i els parcs naturals, a banda d’una àmplia oferta d’esport accessible: a Catalunya ningú que vulgui practicar turisme actiu i de natura queda exclòs per raons d’accessibilitat. Per exemple, la recuperació del tram català del camí de Sant Jaume s’ha fet pensant en les persones discapacitades, i moltes platges del nostre litoral disposen de l’equipament necessari perquè tothom pugui gaudir del mar.

Per altra banda, els discapacitats sensorials també compten amb una oferta adaptada a les seves necessitats, principalment per part dels museus catalans que ja ofereixen audiosignoguies en diversos idiomes, a banda de les maquetes tàctils de bona part de l’obra de Gaudí.


Ex. Barcelona, Gelida
  Palau Güell Barcelona / Barcelona http://www.palauguell.cat    933 173 974
  Carrer Nou de la Rambla 3. Barcelona 08001
  La façana del Palau Güell, al carrer Nou de la Rambla, no destaca especialment, però a l'interior Gaudí va posar per primer cop en pràctica algunes de les seves innovadores i imaginatives idees arquitectòniques.
  Parc Natural massís del Montseny Fogars de Montclús / Costa Barcelona http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/visiteu-nos/els_parcs_de_catalunya/montseny/    p.montseny@diba.cat    938 475 102
  Carretera 5119 Km. 2,5. Fogars de Montclús 08470
  La bellesa i la diversitat dels paisatges del Parc Natural del massís del Montseny han inspirat nombrosos artistes, escriptors i intel·lectuals, i cada any atrauen prop de dos milions de visitants.