Pals de velers reflectits a l'aigua al port  (Marc Ripol)Pals de velers reflectits a l'aigua al port (Marc Ripol)

Port Esportiu de l'Escala

Turisme Actiu i Esportiu - Ports esportius

Nom
Port Esportiu de l'Escala
Adreça
Zona Port la Clota s/n
Codi postal
17130
Municipi
Escala, l'
Localitat
Escala, l'
Marca Turística
Costa Brava
Telèfon
972 77 69 49
Fax
972 775 816
E-mail
esport@nauticescala.com
Idiomes
Català, Castellà
Descripció

El port de l’Escala és a l’extrem sud de la badia de Roses, a poques milles tant de les illes Medes com del cap de Creus, destins idonis per a la nàutica de recreació. Així mateix, a escassa distància es troben el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i les importants ruïnes gregues i romanes d’Empúries.

El port, conegut també com La Clota, està ubicat en el costat est de la cala de Riells, a la façana marítima de la part nova de la localitat. Està ben protegit dels vents de tramuntana per un espigó. En apropar-se al port des del nord, és convenient mantenir-se allunyat del tram de la costa conegut com El Codolar, a estribord, ja que té molt poca profunditat. La bocana és molt àmplia i té una profunditat de cinc metres.

La dàrsena esportiva està gestionada pel Club Nàutic l’Escala, les instal·lacions del qual es troben a la part central del port. Disposa de 824 amarradors per a embarcacions de fins a 25 metres d’eslora i tres de calat, 217 d’ús públic. Ofereix tots els serveis portuaris habituals: varador, benzinera, grua, amb capacitat per a sis tones, pòrtic elevador de seixanta tones, moll d’espera i aparcament, entre d’altres.

L’escola de vela del club organitza, durant tot l’any, nombrosos cursos i competicions de vela per a nens i adults, així com competicions de pesca.

Situació

Coordenades GPS X: 3.1484400000, Y: 42.1193260000
Contacte
Adreça Zona Port la Clota s/n
Codi postal 17130
Municipi Escala, l'
Localitat Escala, l'
Telèfon 972 77 69 49
Fax 972 775 816
E-mail esport@nauticescala.com
Mapa
Fotos