Exterior del monestir de Sant Cugat d'Octavià  (Imagen M.A.S.)Exterior del monestir de Sant Cugat d'Octavià (Imagen M.A.S.)

Pedres amb ànima. Art en majúscules

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Arquitectura, Gòtic i romànic, Modernisme, Itinerari cultural
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb cotxe i a peu
Nivell de dificultat
Debutants
Durada (h)
1 dia
Municipis de pas
Barcelona, Caldes de Montbui, Sant Cugat del Vallès, Terrassa
Marca Turística
Barcelona
Punts d'interès
Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Caldes de Montbui, Barcelona
Mapa
Descripció

Monestir de Sant Cugat: un puzle arquitectònic
El monestir mil·lenari de Sant Cugat d'Octavià, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, va ser l'abadia més important del comtat de Barcelona. Descobreix amb un guia del Museu de Sant Cugat les transformacions arquitectòniques que ha viscut des de la creació al segle IX fins a la dissolució de la comunitat benedictina el 1835 i que donen com a resultat una extraordinària juxtaposició de diferents estils.

La Seu d'Ègara, única a Europa
Molt a prop, la ciutat de Terrassa acull un conjunt monumental de tres esglésies únic a Europa. La Seu d'Ègara, d'estil romànic, amaga a l'interior un tresor de valor incalculable: nombrosos vestigis d'èpoques molt més antigues (segles V-VIII), com el primer art cristià o l'arquitectura de l'edat mitjana. Recorre amb un guia el recinte per veure també els dos retaules gòtics i entendre per què presenta candidatura a ser Patrimoni de la Humanitat.

Ruta modernista a Terrassa
Aprofita l'estada a Terrassa per descobrir-ne el patrimoni modernista promogut per la burgesia a principi del segle XX. En una ruta guiada de tres hores que ofereix gratuïtament l'Oficina de Turisme, coneixeràs edificis tan singulars com la masia Freixa, l'obra magna de Lluís Muncunill. Tampoc et pots perdre el teatre principal d'Enric Catà o el mercat de la Independència d'Antoni Pascual i Melcior Vinyals.

Les termes romanes més antigues de la Península
Oblida totes les preocupacions a l'Hotel Balneari Termes Victòria, de Caldes de Montbui, que té el privilegi de ser el primer poble termal de Catalunya i de tenir les termes romanes més ben conservades de tota la península Ibèrica. Relaxa't amb els tractaments termals tradicionals i amb les tècniques més innovadores que ofereix aquest santuari del benestar a tan sols 25 km de Barcelona.

Sopar medieval en un palau
Res de millor que acabar amb un sopar medieval en un dels palaus privats més excepcionals i desconeguts de Barcelona: el Palau Requesens. Els dimecres, divendres i dissabtes, aquest palau al costat de l'antiga muralla es converteix en la porta d'entrada a la Barcelona medieval amb una visita al recinte, un menú inspirat en la cuina catalana dels segles XIV i XV i un espectacle amb lluita d'espases, danses àrabs i jocs malabars.

Situació

Coordenades GPS X: 2.00472530380533, Y: 41.5628668691854
Fotos