Vista general del poble.Vista general del poble.

Pedra seca

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Iniciats
Distància (km)
19,06
Durada (h)
2h
Desnivell positiu (m)
236
Desnivell negatiu
236
Senyalització
Municipis de pas
Avinyonet de Puigventós, Llers, Vilafant, Vilanant
Localitats pas
Avinyonet de Puigventós, Llers, Vilafant, Vilanant
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Castell d'Avinyonet de Puigventós, Vilanant, església de Santa Maria de Vilanant, Espai Natural Protegit de la Garriga d'Empordà, castell de Llers, Vilafant.
Descripció

Aquesta ruta de la xarxa del Centre BTT Salines Bassegoda s'inicia i s'acaba davant de l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós. Sortim del poble en direcció al camp de futbol, per anar per la carretera fins a Vilanant. Només arribar al barri del Raval, la ruta es desvia cap al nord, pels camps i la devesa de la Cloquella, on comencem a guanyar altura de forma suau i esglaonada mentre descobrim el característic paisatge de l'Espai Natural Protegit de la Garriga d'Empordà. Al llarg del recorregut podem veure les barraques i murs de pedra seca que configuren aquest singular paratge, transformat al llarg dels anys de manera tradicional per les activitats agrícoles humanes.

Després d'un tram de pista, la carretera GIV-5105 ens duu fins al poble de Llers. La ruta el travessa pel nucli antic, de manera que podem visitar el castell que hi ha a la part alta. De nou en marxa, pedalem per la carretera en direcció a Figueres, endinsant-nos de nou a la Garriga. La ruta esquiva la pedrera i arriba fins al cementiri de Vilafant, on hem de seguir el camí de Trescases i Mas Blanc per tornar fins al punt d'origen.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765
Fotos