Estany de Sant Maurici i muntanya dels Encantats. Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici Estany de Sant Maurici i muntanya dels Encantats. Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Parcs Naturals. Bellesa i biodiversitat

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
A peu, Amb bicicleta, Amb cotxe i a peu, 4x4, BTT, A cavall
Nivell de dificultat
Debutants, Iniciats, Experimentats, Alta muntanya
Municipis de pas
Bagà, Barcelona, Fogars de Montclús, Matadepera, Monistrol de Montserrat, Prat de Llobregat, el, Saldes, Castelló d'Empúries, Espolla, Olot, Port de la Selva, el, Torroella de Montgrí-Estartit, Vall de Boí, la, Llavorsí, Espluga de Francolí, l', Morera de Montsant, la, Roquetes, Vimbodí i Poblet, Deltebre
Marca Turística
Pirineus
Punts d'interès
Llavorsi, la Vall de Boí, Bagà, Espolla, el Port de la Selva, Saldes, Olot, Castelló d'Empúries, el Prat de Llobregat, Deltebre, Torroella de Montgrí-Estartit, Monistrol de Montserrat, l'Espluga de Francolí, Fogars de Montclús, Matadepera, Barcelona, la Morera de Montsant, Roquetes.
Mapa
Descripció

El Parc Natural de l'Alt Pirineu, a prop del Parc Nacional d'Aigüestortes, és el més gran de Catalunya, un paisatge d'alta muntanya modelat per l'acció humana i habitat per l'ós bru. A l'est hi ha el Parc Natural del Cadí-Moixeró, format per dues serres unides pel coll de Tancalaporta, una barrera muntanyosa amb estampes d'una bellesa singular. El de la Serra de l'Albera conserva un patrimoni romànic molt ric, que té el màxim exponent en el monestir benedictí de Sant Quirze de Colera. Els penya-segats més salvatges es contemplen al Cap de Creus, castigat pel vent fred del nord o tramuntana. El massís del Pedraforca és un emblema de l'excursionisme català, d'enorme riquesa biològica i amb una formació geològica peculiar. La zona volcànica de la Garrotxa constitueix la millor mostra de paisatge volcànic de la península Ibèrica. Els amants dels ocells disposen de tres espais per observar-los durant els seus viatges entre Europa i Àfrica: els Aiguamolls de l'Empordà, el Delta del Llobregat i el Delta de l'Ebre. A la costa s'obre al mar el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, amb fons marins apreciats per submarinistes d'arreu del món. El cor del país batega a la muntanya de Montserrat, formació rocosa única al món. Poblet és conegut pel monestir cistercenc de Santa Maria de Poblet, per ser l'únic reducte del roure reboll (Quercus pyrenaica) de Catalunya. El Montseny, Reserva Mundial de la biosfera per la Unesco com també ho són les Terres de l'Ebre forma un mosaic de paisatges que ha inspirat, i ho continua fent, artistes, intel·lectuals i científics. Al sud s'estén el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, cingles i monòlits de conglomerat vermellós que contrasten amb boscos verds de pins i alzines. El Parc Natural de Collserola és el que es troba més a prop de Barcelona, i és el seu gran pulmó amb 8.000 hectàrees de boscos i prats. La Serra del Montsant mostra en el seu paisatge l'empremta de segles d'activitat humana i una diversitat biològica que habita cingles i barrancs. Entre Catalunya, València i Aragó, el Parc Natural dels Ports constitueix un territori inhòspit on regna la cabra salvatge.

Reserves de la Biosfera

El Montseny, amb una vegetació i una fauna molt riques, va ser declarat Parc Natural i Reserva Mundial de la Biosfera per la Unesco el 1978. I 35 anys més tard, un altre territori amb gran diversitat d'ecosistemes tant interiors com de costa, les Terres de l'Ebre, es va convertir en la segona Reserva de la Biosfera.

Situació

Coordenades GPS X: 2.16991650140207, Y: 41.3879203462342
Fotos