Núria. Vista del llac i el santuari al fons  (Servicios Editoriales Georama)Núria. Vista del llac i el santuari al fons (Servicios Editoriales Georama)

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Natura - Espais naturals protegits

Parc Natural, Xarxa Natura 2000: Zones Especials de Conservació (ZEC), Xarxa Natura 2000: Zones Especials de Protecció per a les Aus (ZEPA)
Nom
Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser
Adreça
Plaça de l'Ajuntament 4
Codi postal
17534
Municipi
Queralbs
Localitat
Queralbs
Marca Turística
Pirineus
Telèfon
972 727 361
Fax
972 727 982
E-mail
info@ajqueralbs.cat
Idiomes
Català, Castellà
Descripció

Parc Natural que delimita amb la frontera francesa i tres reserves naturals i un parc natural del país veí. La conca alta dels rius Ter i Freser està encerclada per cims de quasi 3.000 metres d'altura com el Puigmal, el Bastiments i el Costabona, que doten l'espai de singulars paisatges alpins i prealpins, amb abundància de prats i nombroses glaceres.

Tradicionalment, ha estat un dels destins favorits d'excursionistes, senderistes i esquiadors, activitats a les quals en l'actualitat s'han afegit els amants d'altres esports de muntanya com l'equitació, el tir amb arc o el rem. Les estacions de Núria i de Vallter 2000, malgrat que no formen part del parc, queden dins del territori.

Superfície 14733
Municipis que comprèn Planoles; Queralbs; Ribes de Freser; Pardines; Vilallonga de Ter; Setcases; Molló; Toses
Titularitat Pública
Des de 22/09/2015

Característiques

Té centre d'interpretació? No
Flora Bosc de pi negre, conegut com Bac de Carboners, a l'interior del bosc de la Muntanya de Sant Miquel a Setcases. A Queràs es poden veure exemplars centenaris d'avet i en les pinedes de Fontalba de Núria exemplars molt vells de pi negre.
Fauna Entre els mamífers destaquen l'ermini, el talp muntanyenc, l'almesquera, l'isard i el mufló. Les principals aus són el vesper europeu, el milà reial, el trencalòs, el voltor comú, l'àguila marcenca, l'àguila reial, l'àguila calçada, el falcó pelegrí, el gall fer, el mussol real, el mussol pirinenc, el enganyapastors europeu, el picot negre, l'alosa cotoliu, la piula campestre, la tallareta cuallarga, el capsot d'esquena roja, la gralla de bec vermell, l'hortolà, la perdiu blanca i la perdiu xerra. També són interessants les espècies de mol·luscs com el caragol Ariant xatartl, de lepidòpters i heteròpters com Epirrhoe tristata, Boloria napaea o Plagiognathus abrotani, de miriàpodes com Lithobius ambulotentus i de coleòpters com Geotrechus puigmalensis o Perriniella sp.

Temporades i horaris

Tancament anual Obert tot l'any

Situació

Coordenades GPS X: 2.16299049056218, Y: 42.3501199883955

Instal·lacions

Allotjament, Aparcament, Bar/cafeteria, Refugi, Restaurant

Contacte

Adreça Plaça de l'Ajuntament 4
Codi postal 17534
Municipi Queralbs
Localitat Queralbs
Telèfon 972 727 361
Fax 972 727 982
E-mail info@ajqueralbs.cat

Mapa
Fotos