Aeri de Montserrat. Aeri de Montserrat.

Paisatges de sants i monestirs. Una ruta a càmera lenta

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Història, Itinerari cultural
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb cotxe i a peu
Nivell de dificultat
Debutants
Durada (h)
3 dies
Municipis de pas
Berga, Bigues i Riells, Monistrol de Montserrat, Riner, Sant Ramon
Marca Turística
Pirineus
Punts d'interès
Bigues i Riells, Montserrat, Riner, Sant Miquel del Fai, Sant Ramon, Santa Maria de Queralt, Santuari del Miracle.
Mapa
Descripció

Dia 1

El monestir més natural
Alçant-se com un element més de la natura, el monestir de Sant Miquel del Fai gaudeix d'un entorn absolutament encantador: salts d'aigua, coves, cingles... D'estil gòtic, va ser habitat per una comunitat poc nombrosa de monjos benedictins des del segle X fins al XVI. Poden fer-se visites guiades i hi ha activitats relacionades amb festius durant tot l'any.

A prop del cel
La millor manera i més ràpida d'arribar a la muntanya màgica és l'Aeri de Montserrat. En tan sols cinc minuts podràs remuntar la serra a la vegada que admires les privilegiades i onejants vistes d'aquests cims, així com el Rosari Monumental de Montserrat, un conjunt d'obres escultòriques religioses que condueixen a la cova on es va trobar la imatge de la verge l'any 880.

Montserrat, pas a pas
Segueix la ruta que comença en el funicular de Sant Joan i va cap al pla de les Taràntules, on hi han unes vistes espectaculars de la muntanya, amb Icono Serveis. Baixa a peu fins a la tranquil·la ermita de Santa Anna per un camí de bellesa espectacular i des d'aquí segueix les escales que hi ha al torrent de Santa Maria, un lloc dominat pel pas de l'aigua.

Dia 2

L'Escorial de la Segarra
El santuari de Sant Ramon Nonat es va inaugurar el 1695 i s'alça majestuós enmig de l'orografia assossegada de la comarca. Es tracta d'una sola nau de 44 metres de llarg i 10,5 d'ample, coronada per una cúpula de 33 metres d'alt i una entrada d'estil barroc català. Un cop dins, busca la imatge original de sant Ramon que presideix tot el conjunt arquitectònic.

El balcó de Catalunya
El santuari de Santa Maria de Queralt, encimbellat a la serra de Queralt, divisa el paisatge català des d'una altura de 1.200 metres. La llegenda diu que a l'església de la Cova es va trobar la imatge de la verge. L'amplitud del paisatge que et queda als peus ja mereix la visita que organitza Carrilet Verd del Berguedà. Al costat del santuari hi ha un edifici que abans va ser un hostal i avui és un restaurant.

La vida interior del viatger
Catalonia Sacra t'ofereix una visita guiada per conèixer els retaules barrocs del Solsonès, com els del santuari del Miracle, que posa a la teva disposició habitacions per meditar, estudiar o simplement fer una pausa. Compartiràs la litúrgia i els àpats amb la comunitat. Calma i pau.

Situació

Coordenades GPS X: 1.84593909418436, Y: 42.1044130458538
Fotos