Hotels ‘eco-friendly’: descans sostenibleEls hotels eco-friendly de Catalunya cuiden el visitant a la vegada que són respectuosos amb el medi ambient. Aquesta filosofia sostenible l'apliquen d'una manera transversal per aprofitar millor els recursos naturals i per reduir la petjada de carboni. 

A Catalunya hi llueix el sol pràcticament tot l'any. Per aprofitar al màxim les hores de llum solar i reduir el consum elèctric, alguns hotels han orientat els edificis cap al sud. No et sembla d'allò més reconfortant aquella sensació quan corres les cortines i la llum banya tota l'habitació? Amb aquest criteri ecològic la tens garantida i, a més, hi ha estalvi energètic.  

També posen en pràctica altres solucions verdes, com la instal·lació de cobertes vegetals. Aquests aïllants verds incrementen el teu confort mentre hi estiguis allotjat, durant els mesos de calor hi estaràs més fresc i a l'hivern tindràs una temperatura molt més agradable. Juntament amb això, l'ús d'il·luminació led, el reciclatge de residus o fer servir materials lliures de PVC formen part d'aquesta llista de pràctiques responsables.  

El disseny i l'interiorisme també estan compromesos amb el medi ambient. La decoració de les habitacions la fan amb materials reciclats; els llençols, tovalloles, barnussos i altres materials tèxtils de l'establiment són 100% ecològics. I et proporcionen sabons naturals que tenen propietats beneficioses per a la teva pell. 

A taula, els hotels eco-friendly et descobreixen la cuina catalana fent menús amb productes de KM 0. Aquests productes acabats de collir tenen més propietats, més bon gust i una aroma més intensa perquè estan frescos. A més, no han de rebre els tractaments de conservació o congelació que requereixen els que es porten de més lluny.

Vols practicar el descans sostenible? Els hotels eco-friendly catalans són la teva opció.

Els hotels eco friendly tenen cura de l’entorn i minimitzen l’impacte que pot generar la seva activitat.

Hotels amb el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

Hotels amb l’etiqueta Ecolabel

Hotels amb l’EMAS implementat

Hotels amb certificació Biosphere

Hotels amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)
Ex. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida