Voltes del carrer Merceria.  (Nano Cañas)Voltes del carrer Merceria. (Nano Cañas)

Nucli Historicoartístic de la Ciutat

Cultura - Monuments i llocs d'interès cultural

Lloc d'interès cultural o històric
Nom
Nucli Historicoartístic de la Ciutat
Adreça
Platja de la Font 1
Codi postal
43003
Municipi
Tarragona
Localitat
Tarragona
Marca Turística
Costa Daurada
Telèfon
977 250 795
E-mail
turisme@tarragona.cat
Idiomes
Català, Castellà
Descripció

A part del conjunt romà, Tarragona compta amb un ric patrimoni medieval i d'èpoques posteriors. A la Part Alta podrem passejar per carrers i places amb un inconfusible aire medieval fins a arribar a la catedral, edifici de transició entre el romànic i el gòtic. Al pla de la Seu hem de destacar l'excepcional edifici medieval del palau del Cambrer de la Seu o Cambreria.

Ben a prop hi ha l'antic Hospital de Santa Tecla (actual seu del Consell Comarcal), del qual s'ha conservat gran part de la imponent façana romanicogòtica. Un altre testimoni d'època medieval són les voltes del carrer de la Merceria (segles XIII-XIV), on s'organitzava un mercat durant l'edat mitjana; tots els arcs són d'estil gòtic, llevat d'un.

En aquest barri també podem visitar el call jueu, un conjunt d'estrets carrers que només comunicaven amb l'exterior per quatre portes, i altres edificis religiosos com la capella de Sant Pau, la de Santa Tecla la Vella o la de Sant Magí.

En arquitectura militar són dignes d'esment la torre medieval d'en Tintorer i les fortificacions dels segles XVI-XVIII. Finalment, cal destacar les cases nobles presents a tot el centre històric, entre les quals sobresurten per mèrits propis la casa Castellarnau i la casa Canals.

L'edifici
Any de construcció diferents èpoques
Estil arquitectònic Medieval
Situació

Coordenades GPS X: 1.25761, Y: 41.11855
Contacte
Adreça Platja de la Font 1
Codi postal 43003
Municipi Tarragona
Localitat Tarragona
Telèfon 977 250 795
E-mail turisme@tarragona.cat
Mapa
Fotos