Turisme amb valorsCatalunya aposta per un turisme responsable. Promou models de desenvolupament turístic amb un impacte reduït al territori, que busca la integració i la convivència ordenada amb la societat catalana. L'administració i el sector turístic treballen per promoure un turisme sostenible en el temps, amb el mínim impacte possible al territori.

Com pots col·laborar-hi com a visitant
Quan planifiquis el teu viatge, tria proveïdors i allotjaments que ofereixin garanties de qualitat i de respecte al medi ambient. Com pots saber quins són? Busca, per exemple, els que disposen de les certificacions catalanes: el distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental i la de Producte Agroalimentari Ecològic controlat pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Una altra possibilitat és escollir les empreses amb el distintiu EMAS, que formen part d'un sistema de gestió mediambiental respectuós, auditat periòdicament. Hi trobaràs hotels, albergs, càmpings, experiències, tota mena d'opcions compromeses amb l'entorn.

Espais naturals protegits
Quatre parcs naturals han estat acreditats amb el segell Carta Europea de Turisme Sostenible en Espais Naturals Protegits (CETS), que té com a objectiu promoure el turisme respectuós amb els espais naturals protegits d'Europa. Són el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el de Sant Llorenç de Munt i l'Obac, el del Delta de l'Ebre i el del Montseny. Els dos darrers són, a més, Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Tots quatre són visitables i hi trobaràs empreses que organitzen activitats respectuoses amb el medi natural que també disposen de certificats que ho garanteixen.


Experiències accessibles per a tothom
Part de l'estima a l'entorn passa per fer-lo accessible per a tothom. Catalunya disposa d'experiències per a tothom i, en especial, per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda, com per exemple els més de 150 quilòmetres de vies verdes i senders accessibles, que s'obren pas entre serres, zones boscoses o viles marineres. Tens més activitats per fer a l'aire lliure, com volar en parapent o en globus, esquiar... I les pots combinar amb altres experiències més gastronòmiques, culturals, de wellness...

Catalunya: Biosphere Responsible Tourism Destination
El compromís de Catalunya amb l'entorn ha estat reconegut amb el certificat Biosphere Responsible Tourism Destination, atorgat per l'Institut de Turisme Responsable, organisme vinculat a la Unesco. El reconeixement ha estat pioner, ja que és la primera vegada que la distinció es lliura a una regió turística. El certificat Biosphere reconeix la qualitat, la sostenibilitat ambiental i la responsabilitat social de les destinacions turístiques.

Et sumes a viatjar amb responsabilitat?

Catalunya té el segell Biosphere, que reconeix la qualitat, la sostenibilitat ambiental i la responsabilitat social de les destinacions turístiques.

Biosphere Responsible Tourism

Empreses i entitats amb certificat EMAS

Productes i serveis amb segell Ecolabel

Productes i serveis amb Distintiu Garantia Qualitat Ambiental (DGQA)

Experiències respectuoses amb l’entorn
Ex. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida