Pobles, ciutats i viles marineres que recordaràsÉs incontrolable. Hi ha pobles que quan hi poses els peus per primera vegada ja passen a formar part dels teus records per sempre. A Catalunya trobaràs pobles amb aquest magnetisme per molts racons de la geografia. Ha arribat el moment que els descobreixis. Per facilitar-te la missió, l'Agència Catalana de Turisme els ha aplegat sota el segell Pobles amb Encant, una selecció elaborada per un comitè d'experts que s'ha encarregat d'avaluar i certificar que tots compleixen els estàndards marcats.


Aquests pobles conserven una arquitectura homogènia i harmònica, amb un nucli antic autèntic que manté l'aroma del passat amb elements decoratius i dissenys típicament regionals i locals. Són un bon lloc per connectar amb la seva gent i amb les arrels de la història catalana, teixida per la influència de cultures i períodes diversos que van des de la grega i romana fins a l'Edat Mitjana, el Gòtic o el Modernisme.


Ciutats i Viles amb Caràcter

En el teu àlbum de records s'hi faran un lloc algunes ciutats especials. Igual que amb els pobles, l'Agència Catalana de Turisme ha creat la marca Ciutats i Viles amb Caràcter per triar per tu les més destacades.

 
La història i la cultura són dos dels trets que defineixen la seva personalitat, així com una varietat important de tradicions i festivitats rellevants que donen forma a la personalitat de Catalunya. La cultura gastronòmica i enològica s'hi respira arreu i es manifesta tant des d'un punt de vista tradicional com actual. Girona,Lleida, Tarragona, Reus, Vic, Tortosa o Vilafranca del Penedès. Aquests exemples et poden orientar, però n'hi ha més. Des dels Pirineus catalans fins al mar, el mapa català està esquitxat d'aquestes ciutats.


Viles marineres

Catalunya és un territori que mira al mar. Al llarg del seu litoral trobaràs moltes viles marineres que confirmen l'afirmació. El mar i la llum són una qualitat d'aquests pobles, molts dels quals de parets emblanquinades i portes i finestres de blau mariner en diàleg permanent amb l'esclat del blau de la Mediterrània. Tots han sabut respondre a les noves necessitats del turisme sense perdre la seva essència, conservant en bona part la seva manera de viure, i encara compten amb forta tradició i presència de pescadors.

Tria les teves viles preferides i planifica't un recorregut per visitar-les. 


A Catalunya trobaràs pobles, ciutats i viles amb un magnetisme especial per molts racons de la geografia.


Ex. Barcelona, Gelida