Sala de la col·lecció del Museu d'Art Sacre de la Ribagorça, l'Església vella de l'Assumpció de Santa Maria.  (Nano Cañas)Sala de la col·lecció del Museu d'Art Sacre de la Ribagorça, l'Església vella de l'Assumpció de Santa Maria. (Nano Cañas)

Museu d'Art Sacre de la Ribagorça

Cultura - Museus, centres d'exposició i centres d'interpretació

Museu
Nom
Museu d'Art Sacre de la Ribagorça
Tema
Art, Arts decoratives
Adreça
Carrer Pont s/n
Codi postal
25520
Municipi
Pont de Suert, el
Localitat
Pont de Suert, el
Marca Turística
Pirineus
Telèfon
973 690 005
E-mail
turisme@elpontdesuert.cat
Idiomes
Català, Castellà
Descripció

Està situat a l'antiga església romànica de l'Assumpció (segle XII) i és annex a l'antic palau abacial, construït entre els segles XVI i XVII. Des del 2001 acull la Col·lecció d'Art Sacre de la Ribagorça.

Aquesta col·lecció reuneix mostres de diverses disciplines artístiques, de pintura a escultura passant per retaules i orfebreria. Són peces religioses que pertanyen a diferents períodes històrics, especialment els compresos entre els segles XVII i XVIII, d'estil barroc (com ho és també una part de l'arquitectura de l'edifici, afegida com modificacions a l'estructura original), encara que també es troben peces de períodes anteriors, de les quals la més antiga és la llosa de Santa Maria del Cóll, del segle XII .

Especialment interessant és el conjunt de retaules , provinents de petites esglésies dels voltants i dels propis fons del temple, concebuts com una forma d'apropar als fidels diferents episodis de la història religiosa.

Temporades i horaris
Horari d'estiu A consultar
Horari d'hivern A consultar
Situació

Coordenades GPS X: 0.74019, Y: 42.40738
Contacte
Adreça Carrer Pont s/n
Codi postal 25520
Municipi Pont de Suert, el
Localitat Pont de Suert, el
Telèfon 973 690 005
E-mail turisme@elpontdesuert.cat
Mapa
Fotos