Llers – Sant Quirze d'Olmells

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Iniciats
Distància (km)
14,39
Durada (h)
2h 10’
Desnivell positiu (m)
213
Desnivell negatiu
213
Senyalització
Municipis de pas
Llers, Terrades
Localitats pas
Llers, Palau-surroca
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Castell i nucli antic de Llers, ermita de Sant Quirze d'Olmells, castell de l'Hortal.
Descripció

Aquest itinerari de la xarxa del Centre BTT Salines Bassegoda s'inicia i s'acaba a la zona esportiva municipal de Llers. Abandonem el poble per la carretera GIV-5105, que deixem de seguida per anar a mà dreta, a l'altura de Mas Poc. A partir d'aquí el circuit pren rumb oest, en direcció a les Brugueres i les muntanyes de Sant Quirze. En aquest punt passem molt a prop de l'ermita de Sant Quirze d'Olmells.

La ruta fa la volta al pla de Palau travessant diverses suredes abans d'encarar el retorn cap a Llers, que es fa pel camí de Palau-surroca, que deixem a mà esquerra.

Ben aviat hem de pedalar un breu tram per la carretera GI-510, però de seguida girem cap a l'esquerra, pel bosc de l'Estela. Després d'una baixada, la ruta passa de llarg la cruïlla del castell de l'Hortal, que es troba a pocs metres anant per un camí que marxa cap a la dreta.

De nou al traçat oficial de l'itinerari, davallem pel torrent de Mas Carreres, entre els turons d'en Carlí i d'en Met Celleres, i sortim a Llers per les Boïgues.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765