Lladó – Sant Martí Sesserres

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Experimentats
Distància (km)
28,87
Durada (h)
2h 30’
Desnivell positiu (m)
913
Desnivell negatiu
913
Senyalització
Municipis de pas
Cabanelles, Cistella, Lladó
Localitats pas
Lladó
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Església i clos monàstic de Santa Maria de Lladó, església de Sant Feliu de Lladó, ermita de Santa Maria de l'Estela, serra de l'Estela, boscos de Sant Martí, ermita de Sant Felip i Sant Jaume.
Descripció

Aquesta ruta de la xarxa del Centre BTT Salines Bassegoda s'inicia i s'acaba al nucli antic de Lladó. Sortim del poble en direcció nord, passant pel Pujol, per endinsar-nos als boscos de Ca n'Olives, on deixem la vegetació de coníferes i entrem en la de frondoses. Abans, però, ens desviem fent marrada pels boscos de Can Manol, per tornar a guanyar el desnivell perdut a partir de Can Rostoll, ascendint per la serra d'en Clotes.

Sempre en pujada, passem per l'ermita de Santa Maria de l'Estela en busca dels colls de Can Pujau primer i de Querol després. Ens enlairem gairebé fins dalt de tot del puig del Mont, a la serra de l'Estela.

Una vegada aquí, comença la baixada seguint la conca alta del Manol, passant molt a prop de Sant Martí Sesserres. Enllacem amb l'itinerari de L'ermita de l'Estela, que ens porta fins al mirador de l'ermita de Sant Felip i Sant Jaume, ja a tocar de Lladó.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765