Guarniments dels carrers amb catifes de flors en el dia de Corpus.  (Oriol Llauradó)Guarniments dels carrers amb catifes de flors en el dia de Corpus. (Oriol Llauradó)

Les Viles Florides de Catalunya

Introduccions

Nom
Les Viles Florides de Catalunya
DescripcióLes Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l'actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d'enjardinament fomentant el verd urbà i l'ornamentació floral en tots els àmbits dels pobles i ciutats. En alguna d'aquestes viles fins i tot es confeccionen catifes amb flors naturals un cop l'any.

Els Oscars de la jardineria
I parlant de catifes vermelles, el projecte de Viles Florides es podria definir com els Oscars per als pobles i ciutats que han aconseguit una millor relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants. També es valoren aspectes com la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds i molts d'altres.

Un jurat especialitzat avalua que els municipis candidats reuneixin les condicions de qualitat per obtenir el distintiu de vila florida. El rang de cadascuna de les viles guardonades el determina el nombre de Flors d'Honor que li atorgui el jurat: en poden rebre d'una a cinc.

Quines són les 86 Viles Florides que s'han distingit en aquesta última edició?
Aquí les tens: Olot, Sant Hilari Sacalm, Vila-seca, Cardedeu, Figueres, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Lloret de Mar, Vic, Martorell, Cabrera de Mar, Almacelles, Roses, Campdevànol, Vilassar de Mar, Sant Feliu de Llobregat, Llagostera, Castell-Platja d'Aro, Tavertet, Calafell, Vilanova de Sau, Gelida, Llinars del Vallès, Cabrils, Preses, Sant Carles de la Ràpita, Calella, Sant Joan les Fonts, Santa Coloma de Farners, Alella, Santa Maria de Palautordera, Roda de Ter, Queralbs, Celrà, Folgueroles, La Vall d'en Bas, Arenys de Munt, Santa Susanna, Sant Andreu de Llavaneres, Tossa de Mar, Reus, Argentona, Rialp, Vallbona de les Monges, Santa Pau, Arbúcies, Sant Feliu de Guíxols, Peralada, Tordera, Tavèrnoles, Pineda de Mar, Vidreres, Tornabous, Manlleu, Premià de Dalt, Alpicat, l'Espluga de Francolí, Santa Fe del Penedès, Vilalba Sasserra, Montellà i Martinet, Sitges, Tagamanent, Vallgorguina, Vilanant, Carme, Maldà, Guimerà, Solsona, Besalú, Avià, Blanes, Castelló d'Empúries, Vilaller, Santa Eulàlia de Riuprimer, Olius, l'Esquirol i la Garriga.

Respira l'aroma de les flors a Catalunya sense sortir de la vila.

Fotos