Les Arrabassades

Etapes

Classificació de la ruta
Esport
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Experimentats
Distància (km)
13,80
Durada (h)
55'
Desnivell positiu (m)
130
Desnivell negatiu
130
Senyalització
Municipis de pas
Mont-roig del Camp, Vilanova d'Escornalbou
Localitats pas
Mont-roig del Camp
Marca Turística
Costa Daurada
Punts d'interès
Mont-roig del Camp, serra de la Pedrera, ermita de la Mare de Déu de la Roca, ermita del Peiró.
Descripció

Aquesta ruta comença al punt d'acolliment del Centre BTT de Mont-roig del Camp - Miami Platja, situat al pavelló municipal de Mont-roig del Camp. Sortim de la població pel sud-est i recorrem uns tres quilòmetres de la carretera T-310 en direcció a Pratdip abans de girar a la dreta i iniciar el tram d'ascensió cap a la serra de la Pedrera.

Des del capdamunt de la serra, on enllacem amb el GR 192, podem gaudir d'excel·lents vistes. El paisatge d'aquest sector està dominat pels boscos, mentre que a la plana hi predominen els conreus. El relleu hi és més abrupte i transitem per camins estrets, senders i corriols. Baixem fins a la T-322 i la travessem perpendicularment fins a una pista asfaltada que prenem a l'esquerra.

Poc més endavant, connectem amb la carretereta que condueix fins a l'ermita de la Mare de Déu de la Roca. L'indret que ocupa aquest edifici del segle XVI ofereix unes vistes impressionants del Camp de Tarragona i el mar. Hi ha un restaurant. Després d'escoltar el cant dels àngels a la popular Pedra dels Àngels, comencem a baixar per la pista asfaltada, però l'abandonem de seguida per un camí a l'esquerra. Per aquí tornem a Mont-roig del Camp i al punt de partida, passant per l'ermita del Peiró. Aquesta capella dedicada a la Mare de Déu del Roser, amb zona de pícnic, font i zona infantil, va ser construïda al 1752 i reformada al 1909.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765