L'ermita de l’Estela

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Experimentats
Distància (km)
19,64
Durada (h)
2h 30'
Desnivell positiu (m)
875
Desnivell negatiu
875
Senyalització
Municipis de pas
Cabanelles, Lladó
Localitats pas
Estela, l', Lladó
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Església i clos monàstic de Santa Maria de Lladó, església de Sant Feliu de Lladó, ermita de Santa Maria de l'Estela, serra de l'Estela, boscos de Sant Martí, ermita de Sant Felip i Sant Jaume.
Descripció

Aquesta ruta de la xarxa del Centre BTT Salines Bassegoda s'inicia i s'acaba al nucli antic de Lladó. Sortim en direcció nord, passant pel Pujol, per endinsar-nos als boscos de Ca n'Olives, on deixem la vegetació de coníferes i entrem a la de frondoses.

Sempre pujant, arribem a l'ermita de Santa Maria de l'Estela. Després d'una breu baixada, tornem a guanyar altura pels pendents del coll de Can Pujau, primer, i del coll de Querol, després. D'aquesta manera assolim les cotes més altes de la serra de l'Estela, quedant-nos just per sota del puig del Mont.

Una vegada aquí, el circuit vira cap al sud i davalla pels boscos de Bedós fins a la conca alta del Manol, passant molt a prop de Sant Martí de Sesserres. Un suau descens ens porta fins a l'ermita de Sant Felip i Sant Jaume, on hi ha un mirador, i de seguida arribarem a Lladó.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765