L'Alta Garrotxa

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Experimentats
Distància (km)
47,61
Durada (h)
6h
Desnivell positiu (m)
1633
Desnivell negatiu
1633
Senyalització
Municipis de pas
Albanyà
Localitats pas
Albanyà, Bassegoda, Pincaró
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Nucli antic d'Albanyà, església de Sant Pere, coll de Pincaró, església de Sant Bartomeu de Pincaró, ruïnes de Sant Corneli de la Muga, coll de Bassegoda, ermita de Sant Miquel de Bassegoda, gorgues de la Muga, Espai Natural Protegit de l'Alta Garrotxa.
Descripció

Aquest itinerari de la xarxa del Centre BTT Salines Bassegoda s'inicia i s'acaba al poble d'Albanyà. Després de creuar el pont de la Muga, anem fins al càmping Bassegoda Park pedalant vora el riu. Quan arribem a la Molina, abandonem el curs de la Muga i emprenem l'ascensió fins al coll de Pincaró.

Una vegada a dalt, un primer tram de descens ens condueix fins a l'església romànica de Sant Bartomeu de Pincaró. La ruta continua pujant per la vall de la Muga, en direcció a l'hostal del mateix nom, on trobem les ruïnes de Sant Corneli.

A partir d'aquí comença l'ascensió al coll de Bassegoda, sostre de l'excursió. Quan arribem al coll de Principi, hi ha l'opció de pujar caminant fins al cim del puig de Bassegoda, de 1.373 metres. El descens final ens porta cap al collet de Teia i Albanyà.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765