Parada d'embotits artesans a la Fira de Tardor.Parada d'embotits artesans a la Fira de Tardor.

La Xicoia

Gastronomia - Colectius de cuina

Nom
La Xicoia
Adreça
Avinguda Comtes del Pallars 29
Codi postal
25560
Municipi
Sort
Localitat
Sort
Marca Turística
Pirineus
Telèfon
973 622 063
E-mail
laxicoia@hotmail.com
Idiomes
Català, Castellà
Descripció

L'Associació Gastronòmica La Xicoia agrupa professionals de la restauració que volen difondre els atractius i les característiques de la cuina del Pallars, el tret diferencial de la qual són, sens dubte, els productes de muntanya.

Entre els plats típics del Pallars destaquen els derivats del corder, com la girella, els formatges o el palpís, i fins i tot, els que tenen com a base l'anomenat ruc català. És per això que aquesta agrupació gastronòmica ha treballat darrerament en la recuperació del receptari que inclou la carn d'aquest animal.

La Xicoia va néixer l'any 2003. Des de llavors organitza anualment el Ral·li Gastronòmic, on es poden degustar plats tradicionals i apostes innovadores als restaurants que integren el col·lectiu. L'oferta gastronòmica es complementa amb activitats divulgatives i de formació.

Dins d'aquestes jornades també s'organitzen concursos culinaris i es lliura la Xicoia d'Or, que premia personatges populars d'arreu de l'Estat espanyol, productes alimentaris i la trajectòria de destacats cuiners.

Formen part d'aquesta agrupació: Ca l'Andreu, Cafè Pessets, El Pigal, Fonda Farré, Hotel Castellarnau, Hotel de Rei, Hotel els Puis, Hotel La Morera, Hotel Montaña, Hotel Pessets, Hotel Poldo, Hotel Roya, Pensió Andreva, Pensió Can Mariano, Pensió Trainera i el Roch Hotel.

Situació

Coordenades GPS X: 1.13046690299488, Y: 42.4113129582852

Contacte

Adreça Avinguda Comtes del Pallars 29
Codi postal 25560
Municipi Sort
Localitat Sort
Telèfon 973 622 063
E-mail laxicoia@hotmail.com

Mapa
Fotos