Piscina del hotel Mas Falgarona Piscina del hotel Mas Falgarona

La Garriga

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Iniciats
Distància (km)
10,85
Durada (h)
1h 30’
Desnivell positiu (m)
99
Desnivell negatiu
99
Senyalització
Municipis de pas
Avinyonet de Puigventós, Vilanant
Localitats pas
Avinyonet de Puigventós, Taravaus, Vilanant
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Castell d'Avinyonet de Puigventós, estanyols de Mas Margall, riu Manol, Taravaus, Vilanant, església de Santa Maria de Vilanant, casa-museu del pintor Joan Sibecas, observatori de tortugues del Rissec, Espai Natural Protegit de la Garriga d'Empordà.
Descripció

Aquesta ruta de la xarxa del Centre BTT Salines Bassegoda s'inicia i s'acaba davant de l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós. Sortim del poble en direcció oest, cap a les hortes del Manol, deixant a la dreta els estanyols de Mas Margall. Després de creuar el riu Manol, travessem el bosc de l'Arrufat i pugem fins a Taravaus. Des d'aquí enfilem cap al nord, tornem a superar el Manol i també la riera de Mas Rodeja, per entrar a Vilanant.

Posem rumb cap a Avinyonet de Puigventós per les Cases Noves. En aquest últim tram, ens endinsem primer en una zona de conreus herbacis que ens acompanyen fins al Mas de la Cloquells. Voltem el Rissec i, per fi, accedim a l'Espai Natural Protegit de la Garriga d'Empordà, entre bosquines i prats, murs de pedra seca, terrasses i antigues barraques. Tornem al punt d'inici pels camps d'en Comelles, que queden a l'est d'Avinyonet.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765
Fotos